Παραστατίδης: «Το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει άμεσους φόρους όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η ανακοίνωση του κόμματος μετά τις δηλώσεις του βουλευτή

Συζήτηση έχει προκληθεί γύρω από το θέμα των φόρων στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποκαλύψεις στελεχών του όπως η Ελένη Χρονοπούλου και ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Σήμερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, αναφέρθηκε σε μια άλλη σειρά φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τασσόμενος υπέρ της μονιμοποίησής του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παραστατίδης είπε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, οι φόροι οι οποίοι αφορούν στην κληρονομιά, στις γονικές παροχές, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας -αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ- είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

«Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μετά την τοποθέτηση Παραστατίδη έσπευσε να διευκρινίσει ότι πουθενά στο πρόγραμμμά του δεν αναφέρει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης. Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους  όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά».

Πηγή φωτό: Eurokinissi