Τζιτζικώστας: “Συμμεριζόμαστε τον αγώνα αγροτών και τους ενισχύουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια”

Απόστολος Τζοτζοκώστας αυτοδιοικητικές εκλογές

Τι τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε την 30η Agrotica στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζτικώστας συζήτησε, με αγρότες και εκθέτες της 30ης Agrotica τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο της διοίκησης της Περιφέρειας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, τονίζοντας πως αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με κάθε μέσο και διαθέσιμο πόρο τους αγρότες, διότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο στυλοβάτης όχι μόνο της περιφερειακής οικονομίας, αλλά της εθνικής οικονομίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, εδώ παράγεται το 25% του αγροτικού ΑΕΠ της Ελλάδας και ως διοίκηση της Περιφέρειας είμαστε το διαχρονικό στήριγμα των παραγωγών. Γι’ αυτό και συμμεριζόμαστε τον αγώνα τους και τους ενισχύουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε την αναπτυξιακή διάσταση και τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, με σημαντικές επενδύσεις» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποψήφιος ως ο επόμενος Ελληνας επίτροπος στην ΕΕ

Πρόσθεσε, δε, πως «έχουμε ακόμα πολύ έργο να κάνουμε τα επόμενα χρόνια, προκειμένου αυτή η πορεία ανάπτυξης να συνεχιστεί απρόσκοπτα, μέσα από τη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε με τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ήδη προγραμματίζουμε τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, ενώ μέσω του νέου ΕΣΠΑ θα ενισχύσουμε περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα, τις αγροτικές επενδύσεις, τον εκσυγχρονισμό και την εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ