Ζέρβας: “Ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος”

Θεσσαλονίκη Ζέρβας

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει “οριστικά και αμετάκλητα” ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (7/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αποψινή 10ή τακτική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την ανταλλαγή οικοπεδικής έκτασης που προσφέρει ο Δήμος για τις ανάγκες αυτού του εμβληματικού έργου με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε., έπειτα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή.

“Η Διοίκησή μας αγωνίστηκε, για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο”, είπε ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας ότι με τη λύση που προωθήθηκε με την ανταλλαγή εκτάσεων ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Το Μουσείο αποκτά μεγαλύτερη προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο και εντάσσεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. (από 3.166 τ.μ. αρχικά), ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του. Διασφαλίζονται, παράλληλα, οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Βράβευση της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων από τον Ζέρβα (ΦΩΤΟ)

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, το οποίο συμβολίζει και σηματοδοτεί πολλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *