Θεσσαλονίκη: Ερχεται η “Ηλέκτρα” στο θέατρο Δάσους

Η “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, επιστρέφει και ολοκληρώνει την περιοδεία της, με μια τελευταία παράσταση στη Θεσσαλονίκη, με εξαιρετικά σχόλια στις αποσκευές της.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Δάσους. Στη συνέχεια η “Ηλέκτρα” θα κλείσει τον κύκλο των παραστάσεών της , στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη

Η παράσταση που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, καταγράφεται πλέον ως ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στο ρόλο της Ηλέκτρας, να διεκδικεί μια από τις πλέον δυναμικές και υψηλού επιπέδου ερμηνείες των τελευταίων ετών, στο χώρο της τραγωδίας. Μαζί της ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών, με επικεφαλής την Ελισάβετ Μουτάφη , τον Ιωάννη Παπαζήση, τον Στρατή Χατζησταματίου, την Εριέττα Μανούρη, τον Δαυίδ Μαλτέζε, τον Πάρη Λεόντιο.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Ars Aeterna σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές.

Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη

Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του (τέλη του 5ου αιώνα), που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, διερεύνησης και αποδόμησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Ένα βλέμμα θρυμματισμένο από τον πόνο και το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα που την περιβάλλει. Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας.

Διαβάστε επίσης  ΚΘΒΕ: Το πρόγραμμα «Ταξίδι στο Αρχαίο Θέατρο… από μηχανής» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη

TAYTOTHTA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία ΛΙΛΛΥ ΜΕΛΕΜΕ

Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

Μουσική ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

Σκηνικό ΜΙΚΑΕΛΑ ΛΙΑΚΑΤΑ

Κοστούμια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ

Κίνηση ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ

Φωτισμοί ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Βοηθός σκηνοθέτη ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Βοηθός Μουσικού ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Βοηθός ενδυματολόγου ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑ

Φωτογραφίες ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Επικοινωνία ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Δ/νση – Οργάνωση Παραγωγής ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Οργάνωση περιοδείας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΛΑ

Παραγωγή

Ars Aeterna | Θέατρο του Νέου Κόσμου | 5η Εποχή

Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Ηλέκτρα ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Ορέστης ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Κλυταιμνήστρα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Παιδαγωγός ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Χρυσόθεμις ΕΡΙΕΤΤΑ ΜΑΝΟΥΡΗ

Αίγισθος ΔΑΥΙΔ ΜΑΛΤΕΖΕ

Πυλάδης ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Χορός

ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΗΒΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ, ΔΑΝΑΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ, ΑΡΕΤΗ ΤΙΛΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Θέατρο ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 22 € | κανονικό
17 € (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ)
Προπώληση: viva.gr
Ταμεία Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Ταμείο Βασιλικού θεάτρου | Ταμείο πλατείας Αριστοτέλους
Επικοινωνία: [email protected]

Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη