Αυτό είναι το trick για να κάνεις τους χώρους του σπιτιού σου να δείχνουν μεγαλύτεροι

διάφανες καρέκλες διακόσμηση

Θα εύχεσαι να το ήξερες νωρίτερα

Όσοι από εμάς έχουμε μικρούς χώρους στα σπίτια μας, ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με το θέμα του πως να τους κάνουμε να δείχνουν πιο μεγάλοι και όχι φορτωμένοι.

Το σπίτι μας πρέπει να είναι άνετο, να έχει “αέρα”. Να μην νιώθουμε ότι μας πνίγει ή ότι μας εγκλωβίζει. Το απλό και αυτονόητο είναι να μην το “μπουκώνουμε” με πολλά έπιπλα, πολλά διακοσμητικά.

Και εδώ έρχεται μια έξυπνη και πολύ μοντέρνα λύση. Ένα οπτικό τρικ που θα κάνει τον χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος.

Υποψιάζεσαι κάτι; Διαφάνειες. See through που λέμε και στο styling. Αυτό θα κάνεις και στο σπίτι σου. Τραπέζια, τραπεζάκια ή καρέκλες μπορεί να είναι από διαφανή υλικά τα οποία θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του “κενού”. Κι αυτό θα κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Γυαλί και πλέξιγκλας μπαίνουν στο παιχνίδι λοιπόν.

διάφανες καρέκλες διακόσμηση

Κάτι ανάλογο κάνουν και τα έπιπλα που διαθέτουν πόδια, έτσι ώστε ο όγκος τους να είναι υπερυψωμένος και να δημιουργείται αυτό που λέμε “αρνητικός χώρος”.

Αρνητικός χώρος είναι ο “άδειος” χώρος που υπάρχει γύρω και ανάμεσα από όλα τα σώματα (οτιδήποτε), ο οποίος πριμοδοτεί και εξυψώνει την αισθητική των ίδιων των αντικειμένων.

διάφανο τραπέζι διακόσμηση

Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι και ο φωτισμός. Ακόμα περισσότερα στα μικρά σπίτια. Οι απλίκες τοίχου είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό σπίτι, που έχει ανάγκη από αρκετό φως, αλλά δεν έχει μεγάλο εμβαδόν και επιτραπέζιες επιφάνειες.

Μερικές έξυπνες αγορές αρκούν όπως καταλαβαίνεις. Το μυστικό είναι στις διαφάνειες και στα κενά, και το σπίτι αμέσως αποκτά τον αναγκαίο “αέρα” που το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο.

Πηγή: tlife.gr