Ιδέες για να διακοσμήσεις με στυλ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

γιορτές

Επέλεξε ανάλογα με το γούστο σου

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι της μέρας των Χριστουγέννων, καθώς σε αυτό τρώμε τα υπέροχα φαγητά της ημέρας αλλά μοιραζόμαστε και ευτυχισμένες στιγμές με τους δικούς μας.

Oταν διακοσμείς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου πρέπει να επιλέξεις στοιχεία που ταιριάζουν στην αισθητική σου, όμως μην ξεχνάς πως το παν είναι η ισορροπία.

Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα θα χαρίσεις στους καλεσμένους σου αξέχαστες στιγμές.

-Καλό είναι να ακολουθήσεις τους κανόνες του Art de la table. Μόνο και μόνο η σωστή τοποθέτηση των πιάτων, μαχαιροπίρουνων και ποτηριών θα κάνει το τραπέζι σου να φανεί πραγματικά επίσημο και θα σε βοηθήσει στον υπόλοιπο στολισμό. Το Art de la table δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, προσπάθησε όμως απλά να ακολουθήσεις τα βασικά.

-Διάλεξε προσεχτικά το “ρούχο” που θα ντύσει το τραπέζι σου. Τραπεζομάντιλο, ράνερ ή σουπλά; Βασικά, εξαρτάται από το σχήμα του τραπεζιού. Στα μακρόστενα και τετράγωνα τραπέζια ταιριάζουν τα πάντα. Στις ροτόντες τα τραπεζομάντιλα και τα σουπλά

-απόφυγε τα ράνερς.
Αν δεν έχεις κάτι από όλα αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και να φτιάξεις κάτι μόνη σου. Να ζωγραφίσεις μερικά σουπλά, να μεταποιήσεις κάτι παλιό.

-Τοποθέτησε στο κέντρο του τραπεζιού μια εντυπωσιακή σύνθεση από φυσικά φυτά της εποχής και κεριά. Τα φυτά μπορεί να είναι λουλούδια, έλατο, γη, αλεξανδρινά, αγκάθια, κουκουνάρια και ξερά φύλλα… ό,τι ταιριάζει στη διάθεση και στο γούστο σου.
Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε κάτι που σε εκφράζει. Κάτι λίγο αν αποφάσισες να κινηθείς σε μίνιμαλ ύφος, κάτι πιο εντυπωσιακό αν είσαι πιο έντονη προσωπικότητα.

-Στόλισε τα πιάτα με πετσέτες πιασμένες με όμορφα δαχτυλίδια ή δεμένες κλωστές. Πειραματίσου. Χρησιμοποίησε κορδέλες, φύλλα διαφόρων μετάλλων χειροτεχνίας, συρραπτικά και κόλλα δημιουργώντας εύκολα όμορφα δαχτυλίδια που θα εντυπωσιάσουν και θα πρωτοτυπήσουν.

-Χάρισε στους καλεσμένους σου κάρτες με ευχές που έχεις από πριν τοποθετήσει στο πιάτο του καθενός για να υποδείξει τη θέση που θα κάτσει στο γιορτινό τραπέζι. Είτε έτοιμες είτε κατασκευασμένες από εσένα θα είναι ένα απλό, όμορφο, οικονομικό και ιδιαίτερο αναμνηστικό που θα χαροποιήσει ευχάριστα όποιον καθίσει στο γιορτινό μας τραπέζι.

Το κυρίαρχο συστατικό ενός χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι η θετική πρόθεση και η αγάπη. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και δημιούργησε ένα όμορφο γεύμα για τους αγαπημένους σου γεμάτο στιλ και αισθητική.

Πηγή: tlife.gr