Πως θα εξοικονομήσετε χρήματα όταν καταναλώνετε πετρέλαιο θέρμανσης

Έξυπνες συμβουλές

Έξυπνες συμβουλές

Η χρήση πετρελαίου είναι ένας από τους συνηθισμένους τρόπους θέρμανσης κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Πολλά από τα διαμερίσματα που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο, χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε κάποιες έξυπνες συμβουλές για μα μειώσετε το κόστος λειτουργίας του συστήματος, μέσω κάποιων μικρών επεμβάσεων, χαμηλού κόστους.

Θερμοστατικές κεφαλές

Οι θερμοστατικές κεφαλές τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και έχουν κόστος περίπου 25€ η μία. Έτσι σας δίνουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσετε ανάλογα με τον χώρο. Για παράδειγμα, η ένταση σε ένα δωμάτιο μπορεί να είναι στο 1-2 ενώ στο σαλόνι στο 3-4. Με αυτόν τον τρόπο έχετε εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%.

Έξυπνη χρήση θερμοστάτη

Βάλτε τον θερμοστάτη στους 19-20°C και διατηρήστε μια θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς να το αφήνετε να παγώσει και να πρέπει να κάψει διπλάσιο πετρέλαιο για να ζεσταθεί από την αρχή. Για κάθε βαθμό που χαμηλώνετε τον θερμοστάτη εξοικονομείτε 1-2 % σε ενέργεια, κάτι που μπορεί να έχει διαφορά στο λογαριασμό σας έως και 10%.

Φιλμ Αλουμινίου

Επειδή η θερμότητα που βγάζουν τα καλοριφέρ δεν θέλουμε να απορροφάται από τους τοίχους, μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από κάθε καλοριφέρ το φιλμ αλουμινίου που αντανακλάει τη θερμότητα στον χώρο. Φιλμ αλουμινίου θα βρείτε σε καταστήματα με είδη μόνωσης.

Μόνωση καλωδίων

Ένας ακόμα τρόπος που θα εξοικονομήσει περίπου 5% ενέργεια είναι η μόνωση των γυμνών καλωδίων και η αποκατάσταση των τμημάτων που έχουν υποστεί φθορά.

Σύστημα αντιστάθμισης

Είναι λύση τελευταίας τεχνολογίας και γίνεται από ειδικό τεχνικό. Οι ελεγκτές αντιστάθμισης λαμβάνουν υπόψην τους τις αλλαγές του καιρού και προσαρμόζουν τη θερμοκρασία του νερού στον λέβητα ανάλογα. Η εγκατάσταση έχει κάποιο κόστος, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια έως και 30%.

Επίσης, να έχετε κατά νου να απομονώνετε τους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται ρυθμίζοντας τον διακόπτη στα σώματα του καλοριφέρ. Να εξαερώνετε επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα καλοριφέρ για να αποδίδουν στο μέγιστο. Αποφύγετε να τα σκεπάζετε με κουρτίνες ή αντικείμενα γιατί έτσι μειώνεται η θερμότητα που απελευθερώνεται στον χώρο. Μια τελευταία και πολύ οικονομική λύση έκτακτης ανάγκης είναι να βάλετε αλουμινόχαρτο.

Πηγή: spirossoulis.com