Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες και ασφαλισμένες γυναίκες στον Δήμο Καλαμαριάς

Καλαμαριά προσλήψεις

Πράξη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Στις 25 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καλαμαριάς και το Κοινωνικό Φαρμακείο, σε συνεργασία με Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα (Δημόκριτος, Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση, Πλάτων) θα πραγματοποιήσουν δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς, ηλικίας άνω των 40 ετών, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό, τη μαστογραφία και τις άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Στη δε πρόληψη συμβάλλουν θετικά η διακοπή του καπνίσματος, η εκγύμναση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή των καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Καλαμαριάς: Εκθεση φωτογραφίας από παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down

«Μπορεί στο άκουσμα του καρκίνου του μαστού να νιώσει μία γυναίκα ότι χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια της, όμως η μάχη πρέπει να δίνεται. Ο καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Χρειάζεται δύναμη ψυχής και σωστή ιατρική αντιμετώπιση. Ωστόσο αυτό που θεωρείται επιβεβλημένη ανάγκη για όλες τις γυναίκες είναι η πρόληψη κι εδώ ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία μας, στέκεται συμπαραστάτης σε όλες τις γυναίκες» τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη Μπανιώρα.