Εγνατία Οδός: Γιατί διεκόπη η κυκλοφορία – Η ανακοίνωση της εταιρείας

κακοκαιρία Μπάλλος Εγνατία Οδός

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο ύψος της Ρεντίνας

Η “Εγνατία Οδός” εξέδωσε ανακοίνωση για τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας τόσο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όσο και σε αυτό προς Καβάλα, όπου εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο ύψος της Ρεντίνας.

Στην ανακοίνωση εξηγούνται οι λόγοι που προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο – ορόσημο της χώρας και προβάλλεται ως κύρια αιτία η απόφραξη παρακείμενου ρέματος, που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων, στο 378ο χλμ. Εγνατίας Οδού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Tο απόγευμα της Παρασκευής 16/10/21 και ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, διεκόπη η κυκλοφορία στο 378χλμ της Εγνατίας οδού, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης στο οδόστρωμα κατά μήκος της οδού. Το συμβάν παρατηρήθηκε από την απόφραξη παρακείμενου ρέματος (που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων) και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά του αυτοκινητοδρόμου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία!! Το αποτέλεσμα ήταν ο υδάτινος όγκος να υπερχειλίσει την φυσική κοίτη του ρέματος και να κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσω της παράπλευρης οδού προς τον αυτοκινητόδρομο.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν εξελίχθηκε κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, οι υπηρεσίες της Εγνατία Οδός Α.Ε. και του Αναδόχου συντήρησης, αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς Καβάλα ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, ενώ αντίστοιχα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε επίσης το πρωί της επόμενης ημέρας. Παράλληλα ανεστάλη η συλλογή διοδίων στο σταθμό διοδίων Ασπροβάλτας ενώ διαρκούσε ο καθαρισμός της οδού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *