Γονέας καταγγέλλει άθλιες συνθήκες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης – Κατσαρίδες, μαύρο νερό και επικίνδυνα σύρματα στους τοίχους

Πτολεμαίων Θεσσαλονίκη

Το είχαν “κλείσει” για μαθητική εκδρομή

Tαξιδιωτικό γραφείο της Κύπρου έκλεισε ένα ξενοδοχείο… τρώγλη στην Θεσσαλονίκη σε μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου της Λευκωσίας, σύμφωνα με σχετική καταγγελία.

Στα δωμάτια στην Θεσσαλονίκη περπατούσαν κατσαρίδες, έπεφταν σοβάδες, η τουαλέτα έβγαζε μαύρο νερό και επικίνδυνα σύρματα κρέμονταν από τους τοίχους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Θα υποδεχτεί για πρώτη φορά δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα

Την καταγγελία έκανε στο ethnos.gr o Δώρος Ελευθερίου, γονιός μαθητή, σημειώνοντας ότι τα παιδιά αρνήθηκαν να μπουν στα δωμάτια και έβγαλαν τη νύχτα στο λεωφορείο, χωρίς να κάνουν ένα μπάνιο και τρώγοντας κρουασάν από γειτονικό περίπτερο.

Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Ελευθερίου, η συγκεκριμένη εκδρομή στοίχισε για κάθε παιδί 650 ευρώ, ποσό που πλήρωσαν οι γονείς.

«Η εκπαιδευτική εκδρομή διοργανώθηκε από ταξιδιωτικό γραφείο της Κύπρου, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο της χώρας μας. Προφανώς, το γραφείο τα… πήρε κάτω από το τραπέζι και ισχυρίστηκε στο υπουργείο ότι όλα είναι εντάξει αναφορικά με την εκδρομή. Τα παιδιά μας, όμως, αντίκρισαν μια άθλια κατάσταση στο ξενοδοχείο. Είδαν διάφορες βρωμιές, κατσαρίδες να περπατούν, επικίνδυνα σύρματα να κρέμονται από τους τοίχους, πεσμένους σοβάδες και πλακάκια σπασμένα. Η άθλια τουαλέτα δεν είχε νερό και όταν άρχισε να τρέχει, ήταν μαύρου χρώματος. Τα παιδιά δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ. Πέρασαν τη νύχτα στο λεωφορείο, χωρίς να κάνουν μπάνιο και με κρουασάν από περίπτερο. Μέχρι τις 4:00 το πρωί οι γονείς επικοινωνούσαμε μαζί τους και ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το αεροπλάνο και να μεταβούμε στη Θεσσαλονίκη», λέει στο ethnos.gr ο κ. Ελευθερίου.

Διαβάστε επίσης  Αύξηση ρεκόρ στις τιμές του ελαιόλαδου - Τι συμβαίνει με την ελληνική παραγωγή

Τα παιδιά μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 30 Μαΐου και πρόκειται να φύγουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, γίνονται προσπάθειες, ώστε εντός της ημέρας τα παιδιά να μεταβούν και να φιλοξενηθούν σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης.

«Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Σε κάθε γονιό η εκδρομή στοίχισε 650 ευρώ. Δώσαμε τα χρήματα αυτά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά μας και να υποστούν μία ψυχική οδύνη. Μαζί με αυτά ψυχική οδύνη υπεστήκαμε και εμείς», τονίζει ο κ. Ελευθερίου.