Καλαμαριά: Μαθητής με απώλεια όρασης συμμετείχε με καμάρι στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ)

Με καμάρι και περίσσια περηφάνια μαθητές, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων παρέλασαν σήμερα στον δήμο Καλαμαριάς, τιμώντας τους ήρωες του 1940.

Την παρέλαση όπως κάθε χρόνο άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμο Καλαμαριάς, στη Νικολάου Πλαστήρα, που πλημμύρισε από κόσμο, ενώ την παρουσίασή της ανέλαβε ο ηθοποιός, Θανάσης Δισλής.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου έλαβαν οι μαθητές αλλά ένας συγκεκριμένος προκάλεσε συγκίνηση σε όλους.

Καλαμαριά παρέλαση 28η Οκτωβρίου

Πρόκειται για τον 11χρονο Λέανδρο, που έχασε την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών και σήμερα συμμετείχε με καμάρι στην παρέλαση.

Ο εορτασμός της σημερινής επετείου του «ΟΧΙ» ξεκίνησε το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς κι αμέσως μετά ακολούθησε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνος.

Στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βασιλική Λοϊζου, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών, των Πολιτικών Κομμάτων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής.

Καλαμαριά παρέλαση 28η Οκτωβρίου

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.