Κωνσταντίνος Ζέρβας στο ναυτιλιακό συνέδριο «MarePort 2023»: «Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει επίπεδα» (ΦΩΤΟ)

Κωνσταντίνος Ζέρβας ναυτιλιακό συνέδριο «MarePort 2023»

Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας με την επέκταση της 6ης προβλήτας του λιμανιού

«Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει επίπεδα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας σήμερα (02/06) το πρωί τις εργασίες του ναυτιλιακού συνεδρίου «MarePort 2023».

Ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για το οποίο και ανέφερε ότι στρατηγικός στόχος των φορέων της πόλης είναι να το αναδείξουν στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Ζέρβας, μόνον η επέκταση της 6ης προβλήτα θα δημιουργήσει ετήσια έσοδα άνω των 230 εκατ. ευρώ σε όλο οικοσύστημα του λιμένα και θα στηρίξει τη δημιουργία άνω των 3.000 θέσεων εργασίας.

Κωνσταντίνος Ζέρβας ναυτιλιακό συνέδριο «MarePort 2023»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόνο στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφεται φέτος άνοδος κατά 400% σε σχέση με το 2021.

«Έχει δημιουργηθεί ένα θετικό αναπτυξιακό μομέντουμ για τη Θεσσαλονίκη, που αλλάζει και ανεβαίνει επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.