Θεσσαλονίκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες μετά από πτήση από Ρώμη

αεροπλάνο

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο δημιούργησαν προβλήματα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Πιο συγκεκριμένα, αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” με αποτέλεσμα οι επιβάτες να γνωρίσουν απίστευτη ταλαιπωρία.

Ενα από αυτά τα αεροπλάνα ξεκίνησε από Ρώμη για Θεσσαλονίκη, αλλά προσγειώθηκε στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά από Ρώμη για Θεσσαλονίκη, όμως οι περισσότεροι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους, με 11 ώρες καθυστέρηση. Αντί για το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Αιτία της ταλαιπωρίας, οι ισχυρότατοι άνεμοι που έπνεαν στη Θεσσαλονίκη και εμπόδιζαν τον πιλότο να προσεγγίσει με ασφάλεια το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αποφάσισε να κατευθυνθεί στην Αθήνα, όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα δύσκολα όμως για τους 180 επιβάτες συνεχίστηκαν με έναν από αυτούς, να περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook τα όσα έζησε.

Όπως αναφέρει, μοναδική εναλλακτική ήταν η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία που θα ναύλωνε η εταιρεία, ωστόσο, σύμφωνα με τις περιγραφές του ιδίου, οι θέσεις δεν επαρκούσαν για όλους και τα λεωφορεία ήταν παλιά, με αποτέλεσμα να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με συνολική καθυστέρηση 11 ωρών, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε επίσης  Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά αύριο οι πτήσεις

H ανάρτηση στο facebook

Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η ζημιά στο αντιτορπιλικό «Βέλος» δεν ήταν η μόνη συνέπεια των θυελλωδών ανέμων στη Θεσσαλονίκη την 18η Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, η πτήση FR 7068 της RYANAIR, από Ciampino προς Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Ο πιλότος έκανε μια προσπάθεια προσέγγισης στο αεροδρόμιο από Ανατολικά, αλλά όταν έφτασε λίγο πριν από τον αεροδιάδρομο, προτίμησε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να μας ενημερώσει ότι για την ασφάλειά μας θα προσγειωνόμαστε στην Αθήνα, από όπου η εταιρία θα φρόντιζε για την μετάβασή μας στη Θεσσαλονίκη.

Ο μοναδικός υπάλληλος που μας υποδέχθηκε εκεί, μας εξήγησε ότι η εταιρία θα ναύλωνε πούλμαν, με τα οποία θα συνεχίζαμε το ταξίδι μας. Όσοι επιλέγαμε να μετακινηθούμε με άλλο μέσο, μπορούσαμε να αναζητήσουμε δικό μας τρόπο μετάβασης, χωρίς όμως να γίνει κάποια νύξη για αποζημίωση ή κάλυψη του σχετικού κόστους».

Ο επιβάτης συνεχίζει: «Ξεκινήσαμε από Αθήνα στις 6 μ.μ. και φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη με συνολική καθυστέρηση 11 ωρών, την 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Κανονικά, το αεροπλάνο έπρεπε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 2:10 μ.μ. της προηγούμενης ημέρας.”

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Πηγή: newsit.gr