Συγκλονίζει επιβάτης της πτήσης από Θεσσαλονίκη που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Νάπολη (BINTEO)

Aegean πτήσεις Θεσσαλονίκη Γερμανία

Θυμήθηκε την τραγωδία με το Helios

Συγκλονίζει με την μαρτυρία του, ένας επιβάτης που ήταν στο αεροσκάφος της Aegean που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Νάπολη.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, στο αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε την πτήση Α3 560 από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη, υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα.

Δείτε επίσης: Συναγερμός σε πτήση από Θεσσαλονίκη: Προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Νάπολη

Σύμφωνα με την Aegean, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, ζήτησε άδεια αναγκαστικής προσγείωσης στο πλησιέστερο αεροδρόμιο της Νάπολης. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης αισθανθήκαμε μία ζαλάδα και τότε έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Αμέσως οι αεροσυνοδοί φώναζαν προσδεθείτε και φορέστε τις μάσκες, ενώ έτρεχαν πανικόβλητες με φιάλες οξυγόνου. Τότε ο πιλότος άρχισε να ανακοινώνει αναγκαστική προσγείωση. “Prepare. Emergency Landing. Prepare” φώναζε. Το αεροπλάνο έδειχνε να χάνει απότομα ύψος. Έκανε μία βουτιά με αποτέλεσμα το κεφάλι πολλών να πάει να “σπάσει”. Τότε αντιλήφθηκα ότι πραγματικά πέφτουμε» περιέγραψε ο κ. Αλέξανδρος Καραγκούνης, μιλώντας στο OPEN.

Διαβάστε επίσης  Financial Times: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρωζώνη η Ελλάδα - Μειωμένοι κατά 30% οι μισθοί

Και συνέχισε: «Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη γιατί το κεφάλι και οι αισθήσεις ήταν στα χαμένα. Έπειτα από πέντε λεπτά ο πιλότος ίσιωσε το αεροπλάνο και το προσγείωσε ευτυχώς με ασφάλεια στη Νάπολη. Είμαστε όλοι καλά αλλά τα προβλήματα (πονοκέφαλος, πόνος στα αυτιά) συνεχίζονται».

«Ο πιλότος μας είπε ότι θα είναι κάτι που θα το θυμόμαστε και θα το λέμε στα εγγόνια μας. Έβαλε και τον εαυτό του μέσα ο πιλότος. Ήταν μία βλάβη που θα μπορούσε να είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα. Μας θύμισε αυτή την τραγωδία με το Helios. Ήταν ίδια κατάσταση, εάν δεν ενεργούσε γρήγορα ο πιλότος» αποκάλυψε ο κ. Καραγκούνης.

Πηγή: enikos.gr