Θεσσαλονίκη: Δράση για τους βράχους των Μετεώρων

βράχοι των Μετεώρων

Από τους “Φίλους του Δάσους” την προσεχή Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι του Δάσους» συνεχίζουν τις δράσεις τους στο Αλσύλλιο Μετεώρων και μας καλούν την Κυριακή 8.5.2022 και ώρα 19.00, σε μια βιωματική εκδήλωση με θέμα τους βράχους που βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στο Αλσύλλιο και την αναζήτηση της ιστορίας τους, με ομιλητές τους Αναπληρωτές Καθηγητές Γεωλογίας Α.Π.Θ. κυρίους Βασίλειο Μέλφο και Αλέξανδρο Χατζηπέτρο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για τα παιδιά μας με φυσικά υλικά, εγκαίνια της υπαίθριας Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, ενώ θα ακουστούν και αποσπάσματα από το παραμύθι που έγραψαν οι Φίλοι του Δάσους για τη γεωλογική ιστορία των βράχων.

Διαβάστε επίσης  Χάρτης των Γεύσεων: Ενα μοναδικό ταξίδι στη μεγαλύτερη γιορτή κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μάλιστα, ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες, εάν το επιθυμούν να προσφέρουν για τη Βιβλιοθήκη, βιβλία που έχουν ήδη διαβαστεί.

Μετά τις 20.00 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των Καθηγητών που θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν με τις ομιλίες τους που έχουν τίτλο «Από τον Ωκεανό της Τηθύος στον λόφο των Μετεώρων Θεσσαλονίκης. Αναζητώντας την γεωλογική ιστορία», ομιλίες που δεν πρέπει να χάσουνε μικροί και μεγάλοι κάτοικοι και επισκέπτες των Μετεώρων Πολίχνης του τόπου μας.