Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι εργολάβος και μηχανικός για την πτώση οικοδομικών υλικών και τον τραυματισμό δυο ατόμων

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ο 25χρονος υπεύθυνος εργολάβος και ο 49χρονος επιβλέπων μηχανικός ασφαλείας που είχαν συλληφθεί, για τον τραυματισμό δυο γυναικών, μετά από πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο επί της οδού Τσιμισκή, όπου εκτελούνταν εργασίες.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία τόσο τα ιατρικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι 54χρονες παθούσες όσο και τα αποτελέσματα ελέγχου από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Αξιολογώντας τα παραπάνω έγγραφα και αποτελέσματα, η εισαγγελική Αρχή θα αποφασίσει στη συνέχεια για την ποινική μεταχείριση των δύο συγκεκριμένων ανδρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Α.Τ. Λευκού Πύργου αφορά τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της μη τήρησης μέτρων ασφαλείας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επειδή προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης  Σύλληψη γνωστού δικηγόρου: Μεταφέρθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οι δυο παθούσες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, η πρώτη με τραύμα στο κεφάλι και η δεύτερη στο πόδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ