Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργεί το 5ο Δημοτικό σχολείο Πυλαίας

5o Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας

Εκλεισε γρήγορα η τρύπα στην αυλή

Αποκαταστάθηκε πλήρως η καθίζηση του οδοστρώματος στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας που είχε σημειωθεί την προηγούμενη Πέμπτη και από σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου το σχολείο επαναλειτουργεί και τα παιδιά επέστρεψαν στα μαθήματα τους κανονικά.

Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Με εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη το σχολείο έκλεισε την Παρασκευή 3/3 προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης. Τα τεχνικά συνεργεία του δήμου εργάστηκαν και το Σαββατοκύριακο εντατικά, με αποτέλεσμα οι εργασίες αποκατάστασης να ολοκληρωθούν, αφού προηγουμένως μπαζώθηκε και η παλαιού τύπου αποχέτευση που βρισκόταν από κάτω.

Όλα έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Ήδη από χθες ο προαύλιος χώρος του σχολείου, αποκατεστημένος πλήρως ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίξουν στα διαλείμματα με ασφάλεια, παραδόθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τα μαθήματα έγιναν σήμερα κανονικά.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό της καθίζησης συνέβη την περασμένη εβδομάδα όταν όχημα του δήμου μπήκε στο προαύλιο του σχολείου για να απομακρύνει τα ξερά κλαδιά ενός δέντρου, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου. Ξαφνικά το φορτηγό βρέθηκε εγκλωβισμένο σε μεγάλη τρύπα η οποία έκρυβε από κάτω παλαιό βόθρο που δεν είχε μπαζωθεί, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε το σχολείο μέχρι τη στιγμή εκείνη. Εντέλει την ίδια μέρα το εγκλωβισμένο φορτηγό απομακρύνθηκε με την επέμβαση γερανού, ενώ αυθημερόν τοποθετήθηκαν στηθαία για την απομόνωση και την ασφάλεια του χώρου.