Θεσσαλονίκη: Γάτα έφερε “πεσκέσι” στα αφεντικά της ένα φίδι – Το απομάκρυναν εθελοντές

φίδι Θεσσαλονίκη

Αυξημένη η εμφάνιση των ερπετών στην πόλη αυτές τις μέρες

Αυξημένη είναι η εμφάνιση των φιδιών αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Ανω Πόλη.

Συγκεκριμένα, μια γάτα έπιασε έναν άκακο τυφλίνο και τον έφερε στα αφεντικά της, οι οποίοι τον λυπήθηκαν και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας και της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad Θεσσαλονίκης προκειμένου να απομακρύνουν, με ασφάλεια, το φίδι από το διαμέρισμά τους.

«Οι ένοικοι το λυπήθηκαν και μας κάλεσαν να το σώσουμε», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εθελοντής της ομάδας Στέλιος Γερωνυμάκης.

Όμως αυτό το περιστατικό εμφάνισης φιδιού στον αστικό ιστό της πόλης δεν ήταν το μοναδικό αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τον κ. Γερωνυμάκη, η ομάδα εθελοντών διάσωσης ζωών κλήθηκε πέντε φορές από την αστυνομία, προκειμένου να παρέμβει για να απομακρύνει φίδια από σπίτια, αυλές ακόμη και αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εθελοντές απομάκρυναν οχιά από αυλή σπιτιού στο Πανόραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα περιστατικά αφορούσαν, πέραν του τυφλίνου στην Άνω Πόλη, σε ένα νερόφιδο στη Γιαννιτσών, έναν λαφιάτη στον Εύοσμο, μια οχιά από αυλή σπιτιού στο Πανόραμα και μια ακόμα περίπτωση στο Χορτιάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Γερωνυμάκη, το γεγονός της εμφάνισης φιδιών δεν προκαλεί ανησυχία καθώς προκύπτει λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των θερμοκρασιών, ενώ όπως ο ίδιος επισημαίνει «τα περισσότερα περιστατικά φορούν άκακα φίδια».

«Δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου. Κάθε σεζόν προκύπτουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 80 περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γερωνυμάκης. «Τα περιστατικά είναι σχεδόν τα ίδια, απλώς πλέον δημοσιοποιούνται περισσότερο», σημειώνει.

Όσον αφορά την απρόσμενη συνάντηση με φίδι, συνιστά να μην χάνουν οι πολίτες την ψυχραιμία τους, να κρατήσουν αποστάσεις και να ενημερώσουν τις αρχές. «Απόσταση, οπτική επαφή και άμεση ειδοποίηση των αρχών, οι τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε άμεσα, καθώς ένας λάθος χειρισμός μπορεί να είναι επιβλαβής και για τον πολίτη, αλλά και για το ερπετό», καταλήγει ο κ. Γερωνυμάκης.

Πηγή φωτό: pixabay