Θεσσαλονίκη: Οι δηλώσεις μετά τη λήξη της παρέλασης

Μετά τη λήξη της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έστειλαν με αφορμή την ημέρα, τα δικά τους μηνύματα.

Ο Υφυπουργός, Σταύρος Καλαφάτης είπε για την 25η Μαρτίου: «H διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού και του εθνικού ξεσηκωμού στέλνει μήνυμα πίστης, εθνικής υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης. Τιμούμε τους αγωνιστές του 21 και τους φύλακες των συνόρων.

Εκείνους που έχουν θέσει τη ζωή τους για να υπηρετήσουν με σθένος και αυταπάρνηση τη γη και τις θάλασσες μας. Μαζί ενωμένοι μπορούμε να σηκώσουμε πολύ πιο ψηλά την πατρίδα μας».

Ζέρβας: “Τιμάμε αυτούς που θέλουμε να μοιάσουμε”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε: «Σήμερα ανεμίζουν περήφανες γαλανόλευκες σημαίες στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί στην ιστορία των αιώνων αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν για να έχουμε σήμερα το βασικό αγαθό της ελευθερίας και της ειρήνης.

Αυτούς σήμερα τιμάμε, σε αυτούς θέλουμε να μοιάσουμε, να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να προσφέρουμε στην πόλη μας, στην πατρίδα μας το καλύτερο δυνατό».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μεγαλοπρεπής η παρέλαση για την 25η Μαρτίου (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Τζιτζικώστας: “Η επανάσταση του 21 μας οδηγεί, μας εμπνέει, μας διδάσκει”

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Η επανάσταση του 21 μας οδηγεί, μας εμπνέει, μας διδάσκει, αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ενότητας.

Σήμερα σε αυτήν την σημαντική ημέρα, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι εμείς οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Με θάρρος και συνέπεια, με πολλή δουλεία και λίγα λόγια, συνέχουμε να χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030».