Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία το παράπλευρο δίκτυο του Κ16 στη δυτική είσοδο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη Κ16

Τι ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: Τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το παράπλευρο οδικό δίκτυο, το οποίο ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, παραβρέθηκε στο άνοιγμα του νέου παράπλευρου οδικού δικτύου, το οποίο συμπληρώνει πλέον τον ανισόπεδο κόμβο και αποκαθιστά όλες τις οδικές συνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

«Όταν παραδώσαμε πλήρως λειτουργικό τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης – Αθηνών, του άξονα ΠΑΘΕ, όπως τον ονομάζουμε, και της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, είχα ανακοινώσει ότι πρόκειται όχι απλώς για το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που έγινε τις τελευταίες πολλές δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη, αλλά για ένα πρωτίστως αναπτυξιακό έργο. Κι αυτό αποδείχτηκε στην πράξη. Όλα τα χρόνια που λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος πλέον τα οφέλη του για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας είναι θεαματικά.

Όπως και τα οφέλη για τις χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους όλης της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, για τον οδικό τουρισμό, για την ασφάλεια και την ποιότητα των μετακινήσεων από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση του Λιμανιού της πόλης, της ΒΙΠΕ, των άλλων παραγωγικών μονάδων εκτός ΒΙΠΕ, του πολεοδομικού συγκροτήματος και του Δήμου Δέλτα. Σε έναν τόπο με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κόμβος αυτός ήταν ευλογία.

Ο Κ16 είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανισόπεδους κόμβους της χώρας και πιθανότατα με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο. Εμείς λάβαμε την απόφαση αυτό το σπουδαίο έργο να το αναβαθμίσουμε περαιτέρω. Λύνοντας έτσι τα προβλήματα συνδεσιμότητας και επικοινωνίας όλων των περιοχών, που εξυπηρετούνται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Λύνοντας όμως και το πρόβλημα της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την περιφερειακή οδό και με τον άξονα ΠΑΘΕ, καθώς εκκρεμούσε και εκκρεμεί ακόμα η κατασκευή της σύνδεσης του έκτου προβλήτα του λιμανιού με τους συγκεκριμένους άξονες, έργο που δεν είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σήμερα από τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 και το παράπλευρο οδικό δίκτυο εξυπηρετούνται όλες οι κινήσεις και συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την περιφερειακή οδό, με το Καλοχώρι, με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Θεσσαλονίκη Κ16