Θεσσαλονίκη: Το ντεκ στην παλιά παραλία αλλάζει – Προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών

καιρός Θεσσαλονίκη κορονοϊού Ζορπίδης τουρισμός

Εγινε γνωστό στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Θεσσαλονίκη: Στην προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την κατασκευή ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του κατά τη χθεσινοβραδινή (26/01) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έδωσε την έγκρισή του για τη διαδικασία.
Ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την παλιά παραλία αφορά την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος με ξύλινη κατασκευή πλάτους επτά έως δέκα μέτρων στο κομμάτι από την Α΄ Προβλήτα του λιμανιού μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

Η επέκταση της παλιάς παραλίας περιλαμβάνεται ως έργο πρώτης προτεραιότητας στη στρατηγική ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ εντάσσεται και στις παρεμβάσεις που προτείνονται στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Παράλληλα με την προετοιμασία διενέργειας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διερεύνησης και ωρίμανσης των προϋποθέσεων αδειοδότησης του έργου, ώστε να προβλεφθούν όλες οι παράμετροι που το επηρεάζουν.

Διαβάστε επίσης  Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την ΠΚΜ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών, προϋπολογισμού 43.896 ευρώ, έχει ως κύριο στόχο τον προσδιορισμό των βέλτιστων χαρακτηριστικών του έργου κατασκευής ξύλινου ντεκ από λειτουργική, αισθητική, τεχνική και οικονομική άποψη για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της παλιάς παραλίας με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της τέχνης και της επιστήμης καθώς και τις αρχές του βιοκλιματικού-περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Ειδικότερα, επιδιώκεται να προκύψει ένα συνολικό αποτέλεσμα υψηλής ποιοτικής στάθμης με σύγχρονο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, το οποίο θα ικανοποιεί μεταξύ άλλων τον στόχο της δημιουργίας ενός άρτιου λειτουργικά και αισθητικά κοινόχρηστου χώρου, που θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλατών στο μέτωπο της παλιάς παραλίας και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, αναψυχής και στάσης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *