Και αποτελέσματα του Wikipedia στο TikTok – Προσπάθεια καταπολέμησης των fake news

TikTok

Πως ακριβώς λειτουργεί η ενημέρωση

Οπως όλοι ξέρουμε, το TikTok είναι το social media των εφήβων και γενικά των νεαρών ατόμων, τα οποία έχουν καταστήσει τεράστια την απήχησή του.

Η πλειοψηφία των χρηστών του άλλωστε παραμένει σε αυτές τις ηλικίες, οι οποίες πολλές φορές μέσα από το TikTok, προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για καθημερινά ζητήματα ή και ιστορικά γεγονότα.

Και το TikTok έκανε αθόρυβα μια στρατηγική συνεργασία ενσωματώνοντας το Wikipedia εντός της εφαρμογής του. Μέσα από το νεότερο update της εφαρμογής το TikTok πλέον εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης των βίντεο και αποτελέσματα παρμένα από το Wikipedia, θέλοντας να προσφέρει πιο έγκυρες πληροφορίες και να καταπολεμήσει τα όποια fake news κυκλοφορούν.

Οι πληροφορίες του Wikipedia εμφανίζονται όταν ψάχνει κανείς για πρόσωπα, γεγονότα ή τοποθεσίες, ενώ μπορεί να εμφανιστούν και συμπληρωματικά δίπλα σε links άρθρων. Αν πατήσει κανείς πάνω στο αποτέλεσμα τότε ο χρήστης μεταφέρεται στη σελίδα του Wikipedia για να διαβάσει το πλήρες άρθρο.

Την προσθήκη του Wikipedia επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του TikTok στο The Verge, λέγοντας πως το εν λόγω χαρακτηριστικό έχει ενσωματωθεί εδώ και μερικούς μήνες, αλλά η εταιρία δεν πραγματοποίησε ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, η εμφάνιση του Wikipedia στα αποτελέσματα αναζήτησης δεν είναι τόσο συνεπής, όπως αναφέρουν διάφοροι χρήστες και δεν διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο του TikTok, τα κριτήρια με τα οποία εμφανίζονται. Άλλη μια παρόμοια συνεργασία κύρους για το TikTok ήταν αυτή με το IMDb για την ενσωμάτωση πληροφορίων από σειρές και ταινίες.

Μέχρι και η Google έχει αναγνωρίσει πως πλατφόρμες παρόμοιες με το TikTok μπορούν δυνητικά να εισχωρήσουν στο χώρο όπου κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες.

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: unboxholics