Ο Δήμος Δέλτα έδωσε άδεια για έρευνες σε “κυνηγούς θησαυρού”

χρυσός θησαυρού

Κατέθεσαν επίσημο αίτημα και τους δόθηκε έγκριση

Το “πράσινο φως” άναψε ο Δήμος Δέλτα στο αίτημα δύο ατόμων για έρευνες για κρυμμένο θησαυρό.

Το αίτημα εξετάστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια έρευνας και εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού, από τον Υπουργό Οικονομικών (Ν.6133/1934), με την απαίτηση να τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενοι όροι και προϋποθέσεις.

Η έκταση όπου πρόκειται να γίνει η επέμβαση για την ανεύρεση θησαυρού είναι δημόσια, ιδιοκτησίας ΚΕΔ, επομένως η άδεια έρευνας και εκσκαφής θα χορηγηθεί από τον υπουργό Οικονομικών, κατά τις διατάξεις του νόμου, αναφέρει το ditika.gr.

Ο Δήμος Δέλτα συναίνεσε στην χορήγηση της άδειας έρευνας και ανεύρεσης θησαυρού στη συγκεκριμένη έκταση με τους παρακάτω κατ’ ελάχιστον όρους και προϋποθέσεις:

Α) Όλα τα έξοδα που θα απαιτηθούν για τις εργασίες ανεύρεσης του κρυμμένου θησαυρού, θα βαρύνουν τους καταδείκτες.

Διαβάστε επίσης
Ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για fake news

Β) Οι καταδείκτες μετά το τέλος της έρευνας οφείλουν να επαναφέρουν το χώρο στην πρότερα του κατάσταση, θα φέρουν όλη την ευθύνη για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν και θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση αυτών.

Γ) Πριν τη χορήγηση της άδειας εκσκαφής οι καταδείκτες θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δ) Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα ασφαλείας για τους παρισταμένους, τους διερχόμενους πεζούς, τα οχήματα και το εργατοτεχνικό προσωπικό με αποκλειστική ευθύνη των καταδεικτών.

Ε) Ουδεμία ευθύνη δε φέρει ο Δήμος για τυχόν επιβάρυνση ξενών ιδιοκτησιών από την εκσκαφή και τα λοιπά έργα, την οποία φέρουν εξ’ ολοκλήρου οι καταδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *