Μαθητές της ομάδας Erasmus του Γυμνασίου Μυγδονίας συναντήθηκαν με τον Παντελή Τσακίρη

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Μυγδονίας, που στο πλαίσιο της δράσης ERASMUS με τίτλο «S.H.AR.E. festival» φιλοξενούν μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, την Κροατία, την Τουρκία και την Λιθουανία υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Το Γυμνάσιο Μυγδονίας υλοποιεί ως συντονιστής το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Plus KA229. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της 3ης Δράσης Κινητικότητας (LTTA- φιλοξενία μαθητών και καθηγητών από 4 εταιρικά σχολεία) με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Το «S.H.AR.E. festival» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και υποστηρικτικούς φορείς της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της Ευρώπης, την παράδοση της προφορικής λογοτεχνίας και των λαϊκών μύθων- ιστοριών της ηπείρου μας.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» (Φιλικής Εταιρείας 44, Θεσσαλονίκη), στις 18.00, θα παρουσιαστούν από κάθε εταιρικό σχολείο εμβληματικές ιστορίες και μύθοι από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Λιθουανία.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, καλωσόρισε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Μυγδονίας και από τις χώρες που συμμετέχουν στη δράση. Αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις ERASMUS και ευχήθηκε να στεφθεί με επιτυχία η παρουσίαση των έργων των παιδιών στο «Μακεδονικόν».

Διαβάστε επίσης  Αγγελούδης - Πιερρακάκης συζήτησαν για το θέμα της σχολικής στέγης στην Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση της Τετάρτης θα συμμετάσχει ο βραβευμένος συγγραφέας και θεατρικός αφηγητής- storyteller, Timothy Porteus, από το Εδιμβούργο και θα αφηγηθεί επί σκηνής μύθους της Σκωτίας.