Εφιάλτης στην Αυστραλία – Γέμισαν αράχνες και φίδια έπειτα από πλημμύρα! (ΒΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟ)

Περιοχές στη χώρα απειλούνται από τα συγκεκριμένα ζώα

Οι εκτεταμένες πλημμύρες που λαμβάνουν χώρα στην νοτιοανατολική Αυστραλία έχουν ως αποτέλεσμα μια δεύτερη πλημμύρα, από αράχνες και φίδια, που ξεχύνονται αναζητώντας καταφύγιο.

Λόγω των καταιγίδων που μαστίζουν την περιοχή αδιάκοπα από την Πέμπτη, περίπου 18.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία «υποδέχονται» νέους κατοίκους, δημιουργώντας ένα πρόβλημα που ενδεχομένως θα παραμείνει και μετά την παρέλευση της κακοκαιρίας.

Δεκάδες είναι οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media από τους κατοίκους, και οι οποίες απεικονίζουν υπερμεγέθεις αράχνες και φίδια που αψηφούν το νερό για να βρεθούν και πάλι στη στεριά.

Ο Ματ Λόβενφος, κάτοικος της Νέας Νοτίου Ουαλίας στην Αυστραλία, ανήρτησε στο Facebook την παραπάνω εικόνα, που διαδραματίστηκε έξω από το σπίτι του.

Ο άνδρας λέει ότι είχε βιώσει παρόμοια σκηνικά και τα έτη 2001 και 2013, όταν οι πλημμύρες είχαν και πάλι εξωθήσει εκατοντάδες αράχνες έως το εσωτερικό της κατοικίας του.

«Το νερό ανεβαίνει συνέχεια. Μέχρι το πρωί θα έχει εισχωρήσει στο σπίτι μας, μαζί με τις αράχνες», λέει ο Λόβενφος.

Παρόλα αυτά, ο άνδρας, έχοντας μάλλον εμπειρία τώρα πια, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το σπίτι του.

«Η οικογένειά μου ζει εδώ πέρα εδώ και πολλές γενιές τώρα, εδώ είναι το σπίτι μας και αισθανόμαστε ασφαλείς», σχολιάζει.

Πάντως, οι αράχνες δεν είναι οι μόνοι εισβολείς που περικυκλώνουν το σπίτι του ατάραχου Αυστραλού.

Οπως λέει, «Τα γύρω δέντρα είναι γεμάτα φίδια. Αν βγάλω τη βάρκα μου έξω από το φράχτη, θα αρχίσουν να σκαρφαλώνουν πάνω της, προσπαθώντας να βρεθούν σε στεγνό έδαφος, όπως οι αράχνες».

«Μεγαλώνοντας σε αυτή τη φάρμα, έχω ζήσει όλη μου τη ζωή δίπλα σε πλάσματα όπως τα φίδια και οι αράχνες, όπως και δίπλα σε άλλα πλάσματα της φύσης τα οποία συνήθως δεν με ενοχλούν, αφού οι δρόμοι μας σπάνια διασταυρώνονται. Μόνο όταν πλημμυρίζει η περιοχή έρχονται κοντά μας, προκειμένου να σωθούν», σχολιάζει.

@thehappinesstrail

They will climb up your legs to get shelter as well if your not careful #nswfloods #nsw #australia #spider #fyp #nope

♬ This is Australia – TikTok

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *