Ελλάδα: Η μικρή χώρα που γεννάει παγκόσμιους πρωταθλητές!

«Για πόσο ακόμα»… Ποιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και γιατί

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μία μικρή χώρα, με τόσα προβλήματα, ωστόσο κατάφερε γι’ ακόμη μία φορά να μας εκπλήξει ευχάριστα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας γυμναστικής…
Oπως το 2015 στη Γλασκόβη, όπου ήταν η πληθυσμιακά μικρότερη χώρα που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, έτσι και φέτος χάρη στον νέο θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια, η Ελλάδα έκανε τη διαφορά, σε μια διοργάνωση στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων κατέληξε σε υπερδυνάμεις, με πολύ περισσότερα εφόδια και πολλαπλάσια οικονομική υποστήριξη.

Και μόνο η σύγκριση με τις Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία ή Ρωσία, που μαζί με τη χώρα μας και την επίσης «μικρή» Κροατία κέρδισαν τα χρυσά μετάλλια στο Μόντρεαλ, αναδεικνύει το νέο ελληνικό θαύμα και δικαιώνει μία παλαιότερη ρήση του προπονητή των επιτυχιών, Δημήτρη Ράφτη: «Εμείς με ελάχιστα μέσα, με το τίποτα, καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τα πάντα! Φανταστείτε που θα φτάναμε αν είχαμε όσα και οι αντίπαλοί μας»…
Ωστόσο, ο απολογισμός του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης δεν φέρνει μόνο ικανοποίηση, αλλά και περίσκεψη για το μέλλον:
«Για πόσο ακόμα, όμως, θα μπορούμε να παράγουμε πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου όπως ο Πετρούνιας», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, απονέμοντας παράλληλα τα εύσημα στις Εθνικές ομάδες για την αγωνιστική παρουσία τους στον Καναδά.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία, δώσαμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση της Ομοσπονδίας, για να φτάσουμε άλλη μια φορά στην κορυφή και για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια που μας έκανε και πάλι περήφανους, αλλά ένα εξίσου μεγάλο «μπράβο» αξίζει σε όλα τα παιδιά των Εθνικών ομάδων, που συμμετείχαν στην πορεία γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εχουμε βάθος στις Εθνικές ομάδες, έχουμε αθλητές που μπορούν να πετύχουν τη διεθνή καταξίωση και να κρατήσουν την Ελλάδα ψηλά για πολλά χρόνια ακόμα, όμως για να φανεί το ταλέντο τους πρέπει να αποκτήσουν την αναγκαία αγωνιστική εμπειρία. Πρέπει να μας δοθεί η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν οι Εθνικές μας ομάδες στους απαραίτητους διεθνείς αγώνες προετοιμασίας», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και συνέχισε:

«Για πόσο ακόμα θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κορυφή, με αυτές τις συνθήκες Αν αυτά τα παιδιά δεν υποστηριχθούν κατάλληλα, αν δεν αποκτήσουν τις εμπειρίες ώστε να μπορέσουν κατόπιν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, ίσως η ένδοξη ιστορία που λέγεται ελληνική Γυμναστική «σβήσει» μαζί με τη γενιά του Πετρούνια. Οι νεότεροι αθλητές, που έρχονται από πίσω, περιμένουν και δικαιούνται τις δικές τους ευκαιρίες για να φτάσουν και εκείνοι ψηλά. Από την ερχόμενη χρονιά, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες διεθνείς υποχρεώσεις, αφού θα ξεκινήσει και ο κύκλος των διοργανώσεων για την Ολυμπιακή πρόκριση. Εμείς θέλουμε τη Γυμναστική δυνατή και πρωταγωνίστρια, τώρα και για πάντα. Ελπίζουμε να βρούμε συμμάχους σ’ αυτή τη διαρκή προσπάθεια, για να συνεχίσουμε να παράγουμε «καθαρούς» πρωταθλητές, που γεμίζουν χαρά και περηφάνια τον ελληνικό λαό».

Νέο ρεκόρ για Πετρούνια και αήττητος το 2017
Aλλη μία κορυφή κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, χάρη στην επικράτησή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ κατόρθωσε να ολοκληρώσει αήττητος το 2017 και παράλληλα να φτάσει σε νέο προσωπικό ρεκόρ, με επτά συνεχόμενες νίκες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!
Ο «άρχοντας των κρίκων» διανύει πλέον το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της καριέρας του, αφού δεν έχει χάσει μετά τις 18 Απριλίου 2016, όταν τερμάτισε 2ος στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο πίσω από τον Βραζιλιάνο «οικοδεσπότη» Αρτούρ Ζανέτι.

Eκτοτε, πανηγύρισε διαδοχικούς θριάμβους στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης (Μάιος 2016), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Αύγουστος 2016) και συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά φέτος, επικρατώντας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2017), στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού (Μάρτιος 2017), στο ευρωπαϊκό του Κλουζ (Απρίλιος 2017), στο Τσάλεντζ καπ του Παρισιού (Σεπτέμβριος 2017), για να προστεθεί και ο θρίαμβος στο Μόντρεαλ.
Χάρη σ’ αυτόν, ο Πετρούνιας ξεπέρασε το προσωπικό ρεκόρ των έξι νικών που είχε πετύχει από τον Απρίλιο του 2015 και μέχρι την ήττα στο προ-Ολυμπιακό test event, τη μοναδική της τελευταίας διετίας (04/2015: ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μονπελιέ, 05/2015: πανελλήνιο πρωτάθλημα, 06/2015: Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού, 09
/2015: διεθνές γκραν πρι Σομπατέλι, 10/2015: παγκόσμιο πρωτάθλημα Γλασκώβης, 03/2016: παγκόσμιο κύπελλο Ντόχα).
Επιπλέον, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δώσει άλλον αγώνα στο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, κατάφερε να «βγάλει» αήττητος ένα ημερολογιακό έτος, για πρώτη φορά στην καριέρα του:
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη είχε ηττηθεί μία φορά το 2015 και άλλη μία το 2016, ωστόσο μέσα στο 2017 πανηγύρισε πέντε χρυσά μετάλλια σε ισάριθμους τελικούς, αλλά και δέκα πρωτιές συνολικά, αν συμπεριληφθούν και οι νίκες του στους προκριματικούς όλων των διοργανώσεων στις οποίες συμμετείχε! Απλά ασυναγώνιστος…

Την Τρίτη στις 13:20 η υποδοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή
Ραντεβού στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δίνει αύριο (Τρίτη 10/10) η οικογένεια της ελληνικής Γυμναστικής, για να υποδεχθεί με κάθε τιμή τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος δόξασε τα ελληνικά χρώματα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ.
Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων», ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής που παρέμειναν μέχρι τέλους στη διοργάνωση της καναδικής πόλης, επιστρέφουν στις 13:20 το μεσημέρι της Τρίτης (10/10) μέσω Ζυρίχης, με την πτήση “LX 1830” της “Swiss”.

Προσκεκλημένη στο «Ελ. Βενιζέλος» θα είναι σύσσωμη η οικογένεια της ελληνικής Γυμναστικής, για να μοιραστεί στιγμές χαράς και να χειροκροτήσει τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και τους υπόλοιπους πρωταθλητές της Εθνικής ομάδας, για την προσπάθειά τους στο Μόντρεαλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *