Γιώργος Πομάσκι: “Ο Μίλτος Τεντόγλου ανήκει πια στους θρύλους του μήκους”

Ο Μίλτος Τεντόγλου γράφει την δική του ιστορία στον παγκόσμιο στίβο με την κατάκτηση το χρυσού μεταλλίου στο μήκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με ένα τρομερό άλμα στην τελευταία του προσπάθεια έκανε και πάλι το θαύμα του. Πήδηξε στα 8.52μ., ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ και έφτασε στην κορυφή του κόσμου.

Δείτε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: “Συλλέκτης” μεταλλίων ο κορυφαίος άλτης από τα Γρεβενά

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε ακόμη μία τεράστια διάκριση στο ενεργητικό του και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, μίλησε στην εκπομπή “Alpha Τώρα” για τον χθεσινοβραδινό θρίαμβο.

«Ήταν ένας μεγάλος στόχος για το παιδί, του έλειπε μόνο η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου. Ήταν ένας πολύ ισχυρός στόχος για τον ίδιο», ανέφερε αρχικά ο κύριος Πομάσκι.

Διαβάστε επίσης  Συγχαρητήρια Κασσελάκη σε Τεντόγλου: "Μας γεμίζεις χαρά και υπερηφάνεια"

«Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί και αυτοδιορθώνεται μετά από κάθε άλμα, ξέρει πού ήταν το χέρι του, πού ήταν το πόδι του. Έχει μία αγωνιστικότητα που τον κρατάει ψύχραιμο με καθαρό μυαλό, με ανοιχτά μάτια», επισημαίνει ο προπονητής του πρωταθλητή.

«Ο ανταγωνισμός είναι πλέον πολύ υψηλός. Όμως, όταν έχεις κερδίζεις όλα αυτά τα πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχίζεις να κερδίζεις έναν σεβασμό. Ο Μίλτος Τεντόγλου ανήκει πια στους θρύλους του μήκους», τονίζει ο Γιώργος Πομάσκι, δίνοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του και για το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην.

Πηγή: zappit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi