Νίκος Γκάλης: «Θα βοηθήσει πολύ ο Γιάννης την Εθνική»

Τι τόνισε σε δηλώσεις του

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα  το πρώτο τουρνουά 3on3 προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στην Ρόδο και ο “θρύλος” του ελληνικού μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μην δώσει το παρών. Ο 62χρονος, πια, “γκάνγκστερ” παρακολούθησε τους αγώνες της τελευταίας ημέρας του τετραήμερου τουρνουά και μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για το GalisBasketball 3on3, τον ίδιο και το ελληνικό μπάσκετ.

Διαβάστε τι είπε αναλυτικά ο Νίκος Γκάλης:

Για το GalisBasketball 3on3″: «Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι τα νέα παιδιά να μάθουν το μπάσκετ, όπως το έμαθα και εγώ, στο δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και που αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από εδώ, γιατί είμαι δεμένος με αυτό το μέρος. Μετά θα πάμε και στην Κω και βλέπουμε από εκεί και πέρα. Το μπάσκετ είναι τα πάντα για μένα. Αγαπάω αυτό που έκανα και ήμουν τυχερός που μπόρεσα να συνδυάσω το επάγγελμα με την αγάπη μου». Για το αν είχε κάποιο μυστικό όταν ήταν αθλητής: «Ο αθλητής πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει και να ακούει τον προπονητή του. Ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, πάντα ήθελα να γίνω καλύτερος. Πρέπει πάντα να δουλεύεις».

Διαβάστε επίσης
Ερντογάν: "Δεν θα παραδοθούμε στο πλιάτσικο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο"

Για το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο του παγκόσμιου μπάσκετ: «Από τότε που έγινε το μπαμ το 1987, η Ελλάδα είναι πάντα μία δύναμη στον ευρωπαϊκό και στον παγκόσμιο χώρο. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Το μπάσκετ είναι στο πετσί των Ελλήνων και θα συνεχίσουν να το αγαπούν». Για την Εθνική, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Λογικά η Ελλάδα θα προχωρήσει στην διοργάνωση. Ο Γιάννης είναι καταπληκτικός παίκτης, φανταστικό παιδί και λογικά θα βοηθήσει την ομάδα». Για το αν του λείπει το μπάσκετ: «Στην αρχή μου έλειπε. Τα πρώτα χρόνια ήταν πιο δύσκολα. Το συνήθισα όμως, περνάω πλέον καλά με την οικογένειά μου. Δεν σε γεμίζει πλέον κάτι, όπως στα χρόνια που έπαιζα. Πολλές φορές βλέπω μπάσκετ και θέλω να μπω να παίξω, κάθε πράγμα όμως στην εποχή του».

Πηγή: www.sport24.gr