Πυγμαχία: Πρωτιά για την “γαλανόλευκη” στο παγκόσμιο κύπελλο

πυγμαχία Ελλάδα

Θρίαμβος για την ελληνική ομάδα

H Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στην Πυγμαχία «σάρωσε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο σημειώνοντας μία τεράστια επιτυχία.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη πήρε τον Τίτλο της κορυφαίας Αθλήτριας στον κόσμο για πρώτη φορά, κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο στο Μαυροβούνιο. .

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί η «γαλανόλευκη», αφού η Ιωάννα Κάντζαρη έφερε το Ασημένιο Μετάλλιο και τρία Χάλκινα κατέκτησαν οι Δανάη Ζενουνλλάρι, Θωμάς Μποδιτσόπουλος και Νίκος Καλυβάκης.

Οι Έλληνες αθλητές και Αθλήτριες κατέκτησαν συνολικά πέντε Μετάλλια και πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες. Η Εθνική ομάδα Εφήβων – Νεανίδων, θριάμβευσε και απέδειξε πως η Ελλάδα είναι η ανερχόμενη δύναμη στο Άθλημα.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) επικράτησε την Ισίκ Φιλίζ από την Τουρκία και εκτός από το μετάλλιο αναδείχθηκε και η καλύτερη μαχήτρια στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Eλον Μασκ για δημογραφικό: "Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση"

Η Ιωάννα Κάντζαρη (54 κιλά) δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπιμπιάννα Λοβάσοβα και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα πήρε το Ασημένιο Μετάλλιο.

Σκληρή «μάχη» έδωσε και η Δανάη Ζενουνλλάρι (60 κιλά), όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Τοκαρέβα, πήρε την τρίτη θέση και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Ένας τραυματισμός στο πόδι «πρόδωσε» τον Θωμά Μποδιτσόπουλο που αντιμετώπισε τον Αζέρο Ομάρ Ασανλί και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία τους στον τελικό.

Τέλος, ο Νίκος Καλυβάκης έφτασε στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) και έχασε με ομόφωνη απόφαση από τον Μπιλάλ Ντακάεφ από τη Ρωσία.

Πηγή: sportime.gr