ΑμεΑ: Εθνικό σχέδιο προστασίας δικαιωμάτων

ΑΜΕΑ

Το παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στη Βουλή εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Έξι οι βασικοί πυλώνες του σχεδίου και τριάντα οι στόχοι, «με το κράτος θεματοφύλακα, την ίδρυση Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής προσβασιμότητας, την εκπαίδευση, την αποθεραπεία, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και την προσβασιμότητα σε νέες θέσεις εργασίας». Για μεγάλη στιγμή έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

«Το σχέδιο ουσιαστικά αποτελεί οδικό χάρτη της επόμενης πενταετίας, με συγκεκριμένες δράσεις που θα αλλάξουν το υπόδειγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινωνία το θέμα», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βοτυλής και πρόσθεσε ότι «για να καταστεί λειτουργικό κι αυτό το σχέδιο παρέχεται στη χώρα μας δυνατότητα από το νέο Σύμφωνο Πολυετούς Δημοσιονομικής Διαχείρισης της Ευρωπαϊκής ένωσης και από το Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση».

Διαβάστε επίσης
Ελπίδες να κάνουμε Πάσχα όλοι μαζί

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επεσήμανε ότι «άνθρωποι δούλεψαν 15 μήνες για να φτάσουμε εδώ».

|Το σχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση» , ανέφερε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σημεία που πρέπει να εξεταστούν, κάτι που έκανε δεκτό ο κ. Γεραπετρίτης.

Θετικά τοποθετήθηκαν επί της αρχής τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *