Γλυπτά του Παρθενώνα: “Να μοιραστεί ο χρόνος παραμονής μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου”, λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Γλυπτά του Παρθενώνα

Αιχμηρός ο Τζορτζ Όσμπορν

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν μίλησε σε podcast και αναφέρθηκε στο διπλωματικό επεισόδιο της χώρας του με την Ελλάδα που έγινε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Τζορτζ Όσμπορν παρουσιάστηκε αιχμηρός απέναντι τόσο στην βρετανική κυβέρνηση όσο και στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούναν.

“Θα συνεχίσω να προσπαθώ για μία συμφωνία, παρά το γεγονός ότι κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει πρόθεση στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση και ότι Στάρμερ δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τον νόμο”, είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Και πρόσθεσε: “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για μία λύση που θα μοιράζει τον χρόνο παραμονής των Γλυπτών μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε, αλλά αξίζει να το επιδιώξω. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και μπορούμε να βρούμε διέξοδο, ακόμα κι αν δεν αλλάξει ο νόμος”.

Διαβάστε επίσης  Γλυπτά του Παρθενώνα: Εκαναν επίδειξη μόδας στην αίθουσα που φιλοξενούνται - Οργή από Μενδώνη

Αναφερόμενος στην ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τζορτζ Όσμπορν… απόρησε πώς ο Ρίσι Σούνακ περίμενε ότι ο Έλληνας ομόλογος του δεν θα έκανε αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

“Πολύ συχνά θεωρούν ότι στην πολιτική όλα είναι μία συνωμοσία, ενώ πολύ απλά η κυβέρνηση μπορεί να τα θαλασσώσει”, σχολίασε.