Κύπρος – Κατεχόμενα: Σβήνουν ό,τι θυμίζει Eλλάδα

Κύπρος Κατεχόμενα

Εσβησαν την επιγραφή «Ελληνικόν Γυμνάσιον» στην Αμμόχωστο

Κύπρος – Κατεχόμενα: Κύπρος: Σε μια νέα πρόκληση στα Κατεχόμενα προχώρησαν οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι επικάλυψαν από το μάρμαρο στο ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου την επιγραφή «Ελληνικόν Γυμνάσιον».

Μάλιστα, οι φωτογραφίες με την επικαλυμμένη επιγραφή κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου τη στιγμή που οι εργασίες στον κήπο του ελληνικού γυμνασίου Αμμοχώστου συνεχίζονται.

Την Κυριακή (18/7/2021) ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ επιθεώρησε τις εργασίες και ανήρτησε φωτογραφίες στο Twiter όπου φαίνεται πως είναι στον χώρο του κήπου και στον χώρο στάθμευσης που ετοιμάζεται, αλλά και με κολυμβητές στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

Ο Ερσίν Τατάρ έγραψε ότι ευχαριστεί τον λεγόμενο «δήμαρχο» Αμμοχώστου, που τον συνόδευε, αλλά και όσους εργάζονται γι’ αυτά τα έργα.

Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες, στο μεταξύ, αναδημοσιεύουν τη φωτογραφία από το ελληνικό γυμνάσιο Αμμοχώστου όπου η σκαλιστή στο μάρμαρο επιγραφή «Ελληνικόν Γυμνάσιον» έχει επικαλυφθεί, με μερίδα αυτών να σχολιάζουν στα social media αρνητικά το γεγονός αυτό. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό γυμνάσιο θα ονομασθεί «εθνικός κήπος».

Την φωτογραφία έφερε στη δημοσιότητα η η ιστοσελίδα ΔΙΑΛΟΓΟΣ της Κύπρου.

Πηγή: sigmalive.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.