Βασιλιάς Κάρολος: Η κατάστασης της υγείας του μετά την επέμβαση

βασιλιάς Κάρολος γραβάτα ελληνική σημαία

Πόσο διάστημα θα απέχει από τις υποχρεώσεις του

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα απέχει από τις βασιλικές υποχρεώσεις του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Βασιλιάς Κάρολος αναρρώνει μετά από επέμβαση που έκανε πριν δύο μέρες.

«Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα πραγματοποιήσει βασιλικές υποχρεώσεις για έως και ένα μήνα, καθώς αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση προστάτη», γράφει το Sky News.

Ο Βασιλιάς Κάρολος πέρασε τη δεύτερη νύχτα του στην κλινική του Λονδίνου αναρρώνοντας από την εγχείρηση που έκανε την Παρασκευή για υπερπλασία προστάτη με τη βασίλισσα να λέει στους ασθενείς κατά τη διάρκεια επίσκεψής της ότι «είναι καλά».

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο 75χρονος θα διανύσει μία «περίοδο ανάρρωσης». Θα είναι διαθέσιμος για κρατικές υποθέσεις όσο βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά θα λάβει τα κόκκινα κουτιά με κυβερνητικά έγγραφα όταν πάρει εξιτήριο.

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε εκτελέσει τελευταία φορά τα καθήκοντά του ιδιωτικά την Πέμπτη, πριν φτάσει στο Λονδίνο από το Νόρφολκ για να προετοιμαστεί για την επέμβαση. Ο Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο μόλις πριν από 16 μήνες, αναγκάστηκε να αναβάλλει κάποιες υποχρεώσεις του πριν από τη χειρουργική επέμβαση, καθώς οι γιατροί του τον παρότρυναν να ξεκουραστεί, αν και η ακριβής φύση της θεραπείας του δεν είναι γνωστή.

Διαγνώστηκε με υπερπλασία προστάτη

Ο 75χρονος διαγνώστηκε με υπερπλασία προστάτη στις 17 Ιανουαρίου έπειτα από σχετικό ιατρικό έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε επειδή είχε εμφανίσει συμπτώματα. Είναι κατανοητό ότι ήθελε να μοιραστεί τα νέα για να ενθαρρύνει άλλους άνδρες να ελεγχθούν.

Το NHS England ανέφερε αύξηση των προβολών της σελίδας του «διογκωμένου προστάτη» στον ιστότοπό του, καταγράφοντας, την ημέρα που ανακοινώθηκε η διάγνωση, μία επίσκεψη στη σελίδα κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο βασιλιάς «εισήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία».

«Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και είναι ευτυχής που μαθαίνει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας διαμένει επίσης στην κλινική του Λονδίνου έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Πριν από τη δική του θεραπεία, ο Κάρολος επισκέφθηκε την Κέιτ μετά την επιτυχή εγχείρησή της.