Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι εξασφάλισε μια νέα δίκη εναντίον εφημερίδας ταμπλόιντ

Μέγκαν Μαρκλ πρίγκιπας Χάρι

Κατηγορεί τον όμιλο NGN για παράνομη συλλογή πληροφοριών

Η βρετανική Δικαιοσύνη διέταξε την Πέμπτη τη διεξαγωγή δίκης τον ερχόμενο Ιανουάριο για τον εκδότη της ταμπλόιντ The Sun, σε βάρος της οποίας προσέφυγε ο πρίγκιπας Χάρι για παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Πρόκειται για τον δεύτερο όμιλο Τύπου που δικάζεται στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ξεκίνησε ο νεότερος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’, του οποίου οι σχέσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια έχουν ψυχρανθεί.

Ο 38χρονος πρίγκιπας που θεωρεί πως ο Τύπος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνα, την οποία καταδίωκαν οι παπαράτσι προτού σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό το 1997 στο Παρίσι, έχει ξεκινήσει δικαστικές μάχες.

Ο Χάρι κατηγορεί τον όμιλο NGN, που ανήκει στην αυτοκρατορία του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, για παράνομη συλλογή πληροφοριών, καταφεύγοντας κυρίως στις υπηρεσίες ιδιωτικών ντετέκτιβ. Ο όμιλος απέρριψε τις κατηγορίες και ζήτησε να αποσυρθούν οι διώξεις, υποστηρίζοντας πως ήρθαν πολύ καθυστερημένα.

Αν και αποφάσισε να διεξαχθεί δίκη, ο δικαστής Τίμοθι Φάνκορτ απέρριψε την κατηγορία της υποκλοπής τηλεφωνικών μηνυμάτων την οποία επικαλέστηκε ο πρίγκιπας Χάρι.

Διαβάστε επίσης  Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε η δίκη για τις 19 Δεκεμβρίου

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο Χάρι εξήγησε την καθυστέρηση στην έναρξη των διώξεων λόγω μιας «μυστικής συμφωνίας» στην οποία κατέληξαν, όπως υποστηρίζει, ο όμιλος NGN και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, αδελφός του Χάρι με τον οποίο διατηρεί κακές σχέσεις. Ο NGN αρνείται ότι υπάρχει μια τέτοια συμφωνία.

Ο δικαστής αρνήθηκε πως ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να τροποποιήσει τις αγωγές του στηριζόμενος σε αυτή τη δήλωση.

Τον Μάιο, η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως ο NGN θα δικαζόταν για παράνομη συλλογή πληροφοριών σε μια διαδικασία που ξεκίνησε από τον ηθοποιό Χιου Γκραντ.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε ήδη εξασφαλίσει πως θα διεξαγόταν δίκη σε βάρος του ομίλου MGN, που εκδίδει την Daily Mirror.

Στην υπόθεση αυτή, στην οποία δεν έχει ακόμη εκδοθεί ετυμηγορία, ο Χάρι κατέθεσε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου στις αρχές Ιουνίου, καταγγέλλοντας κυρίως την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων σε μαζική κλίμακα, κατηγορία την οποία απέρριψε ο όμιλος.

Ο τελευταίος παραδέχθηκε αντίθετα ένα μέρος των κατηγοριών και ζήτησε συγγνώμη από τον γιο του μονάρχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ