Βρετανία: Συνέβη ξανά μετά από έναν μήνα – Πέταξαν πάλι αυγά στον βασιλιά Κάρολο

πέταξαν αυγά στον βασιλιά Κάρολο

Συνελήφθη ένας 20χρονος ως ύποπτος της επίθεσης

Μία νέα επίθεση με αυγά δέχτηκε σήμερα (6/12) ο βασιλιάς Κάρολος, όπου σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές συνελήφθη ένας 20χρονος ως ύποπτος για την επίθεση.

Ο μονάρχης έγινε στόχος νέας επίθεσης κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Λούτον, μετέδωσε το πρακτορείο PA Media, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη λίγο μετά την άφιξή του, με το προσωπικό ασφαλείας του βασιλιά να τον απομακρύνει προσωρινά από το πλήθος που είχε συρρεύσει έξω από το δημαρχείο του Λούτον.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα περίπου 20 ετών, ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη.

Στη συνέχεια, ο Κάρολος συνέχισε να χαιρετά το κοινό με χειραψίες και χαμόγελο, αφού μεταφέρθηκε σε διαφορετική περιοχή.

Αυγά στον βασιλιά Κάρολο ακριβώς έναν μήνα πριν

Ο Κάρολος, που ανέβηκε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Λούτον, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Το συμβάν έρχεται ακριβώς ένα μήνα αφότου ο 74χρονος βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα δέχθηκαν επίθεση με τέσσερα αυγά στο Γιορκ τής βόρειας Αγγλίας από έναν άνδρα που φώναζε «αυτή η χώρα χτίστηκε με το αίμα των σκλάβων».

Τότε, ο διαδηλωτής ταυτοποιήθιηκε ως ο Πάτρικ Θέλγουελ, ένας 23χρονος ακτιβιστής της Εξέγερσης της Εξαφάνισης, που κάποτε ήταν υποψήφιος με το Κόμμα των Πρασίνων.

Πηγή: iefimerida.gr