Αντιδράσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Βέρμιο

Μεγάλη η επιβάρυνση στο περιβάλλον

Μεγάλη η επιβάρυνση στο περιβάλλον

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αντίθετοι είμαστε με τον τρόπο που επιχειρείται η εγκατάσταση συγκεκριμένα των αιολικών πάρκων στην χώρα μας και ειδικότερα στο Βέρμιο», διατράνωσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Γίωργος Γεωργίου, δικηγόρος και μέλος της συλλογικότητας «SOS Βέρμιο» αναφορικά με την δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Ο κ. Γεωργίου ισχυρίστηκε, ότι « η εταιρία Terna θέλει να εγκαταστήσει ένα αιολικό πάρκο στην Νάουσα, πάνω από το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια, όπου μάλιστα για πρώτη φορά, τουλάχιστον στο Βέρμιο, θα εγκατασταθούν οι φαραωνικού τύπου ανεμογεννήτριες των 4,2 megawatt με διάμετρο πτερωτής 150 μέτρων».

«Ο τρόπος των αιολικών πάρκων, όπως τουλάχιστον σχεδιάζεται στο Βέρμιο, είναι πέρα για πέρα μη αειφορικός,  γιατί αειφορία σημαίνει να προβαίνω σε επιβάρυνση του περιβάλλοντος, εάν αυτή εξυπηρετεί κάποιον λόγο και έτσι προκύπτει το ερώτημα: με ποιόν σχεδιασμό αποφασίστηκε ότι μπορούν να εγκατασταθούν 600 megawatt στην περιοχή μας;», σύμφωνα με τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης
Αγριος καυγάς Ρομά στη Βέροια: Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά σε εστιατόριο (BINTEO)

Ο Γιώργος Γεωργίου αναφέρθηκε και στην περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκύψει στην περιοχή από την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών λέγοντας, πως θα πραγματοποιηθούν «διανοίξεις δασικών δρόμων 100 περίπου χιλιομέτρων, διαπλατύνσεις δρόμων 50 περίπου χιλιόμετρων για τις οποίες εκτός από βαρέου τύπου οχήματα, χρησιμοποιούνται και εκρηκτικές ύλες και ενδέχεται η διάρκεια των εργασιών να καλύψει μία περίοδο τεσσάρων χρόνων. Διανοίξεις δρόμων όμως σημαίνει καταστροφή δάσους και διαβρώσεις εδαφών», προειδοποίησε ο ίδιος.