Η εκκληση των γονέων του μικρού Μιχάλη

Πάσχει από σπάνια ασθένεια

Πάσχει από σπάνια ασθένεια

Τη δική του «μάχη» για τη ζωή δίνει ένα αγοράκι 22 μηνών που πάσχει από σπάνια ασθένεια, καθώς παραλύει το νευρικό του σύστημα. Ο μικρός Μιχάλης πρέπει να υποβληθεί σε μια γονιδιακή θεραπεία, η οποία κοστίζει τρία εκατομμύρια δολάρια και οι γονείς απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. 

Ο Μιχάλης που είναι μόλις 22 μηνών διαγνώστηκε με σπαστική παραπληγία, την SPG50. Πρόκειται για μία σπάνια ασθένεια. Ο Μιχάλης είναι το μοναδικό αγόρι στον Καναδά που πάσχει από αυτήν. «Οταν ήταν περίπου έξι μηνών, ο Μιχάλης παρουσίασε κάποιες δυσκολίες στις φάσεις της ανάπτυξής του», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού με τη μητέρα να συμπληρώνει: «Μας είπαν ότι πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια νευροεκφυλιστική νόσο».

Διαβάστε επίσης
Γερμανία: "Ιδιαίτερα τα καθήκοντα της Ελλάδας στα σύνορα της ΕΕ"

Ο παιδίατρος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Οικονόμου, δήλωσε στο Star τα εξής: «Πρόκειται ουσιαστικά για μία σταδιακή παράλυση, όπου επηρεάζεται η όραση και η ακοή αλλά ακόμα και η λειτουργία του εγκεφάλου με συνέπεια πολλές φορές εάν δεν αντιμετωπιστεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική παράλυση, άρα και στον θάνατο». 

Πηγή: www.ethnos.gr