Κ. Ζέρβας: «Υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας»

thessaloniki dimotiko symvoulio dimarxeio zervas Ζέρβας κορονοϊό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Η τοποθέτηση του δημάρχου

Η τοποθέτηση του δημάρχου

Την υπόθεση της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Αφορμή το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο εξαιτίας της Agrotica.

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για την πόλη, κατά το οποίο καταλάβαμε τα όρια της πόλης», είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι χαίρεται για κλαδικές εκθέσεις και για ζωή που φέρνει η ΔΕΘ στην πόλη, η οποία, όπως είπε, ήταν sold out, ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα ήταν το κυκλοφοριακό.

«Αυτό μας χτυπάει καμπανάκι για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σε αναπλάσεις, όπως αυτή της πλατείας Ελευθερίας, πρέπει να γίνονται και υπόγεια πάρκινγκ. Αναφερόμενος στην πρόταση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, για προσωρινή λειτουργία περιφερειακών πάρκινγκ, επισήμανε ότι πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί μητροπολιτική διαχείριση.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Απεβίωσε ο πρωτοψάλτης του Αγίου Δημητρίου, Βασίλειος Σπυριδόπουλος

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία του καταλόγισε ότι τα έκανε «μπάχαλο» στο θέμα. «Έναν τόπο μνήμης και ιστορικής αλήθειας που είναι και τουριστικός προορισμός, θα τον κάνετε πάλι τρύπα. Θα έχουμε νέα τρύπα, όπως αυτήν στην πλατεία Διοικητηρίου. Είναι άδικο για την πόλη και ντροπή για την ιστορία», τόνισε.