Καταγγελίες για την τραγωδία των Τεμπών: “Σβήστηκε βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέμπη Λάρισα δυστύχημα τρένα τραγωδία

Τι αναφέρουν κύκλοι εργαζομένων του ΟΣΕ

Νέες καταγγελίες έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, με το μυστήριο, για το περιεχόμενο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία να παραμένει άλυτο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, βιντεοληπτικό υλικό από την εμπορική αμαξοστοιχία έχει σβηστεί. Η έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών συνεχίζεται με πολλά ερωτήματα να μην έχουν απαντηθεί ακόμα. Στοιχείο του γρίφου παραμένει και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Κύκλοι εργαζομένων ανέφεραν στο Star: «Το βιντεοληπτικό υλικό από τον σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου και έγινε η φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας και των υπόλοιπων σταθμών απ’ όπου διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία, διαγράφηκε».

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Καταγγελία "βόμβα" από τον πατέρα των διδύμων για τον σταθμάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι δε ζητήθηκε το εν λόγω υλικό. Ζητήθηκαν, λένε, μόνο τα βίντεο για τους σταθμούς απ’ όπου διήλθε το επιβατικό τρένο.

Ερωτήματα για το φορτίο και την αλλαγμένη κλειδαριά

Μετά και τον θόρυβο που προκλήθηκε από την πραγματογνωμοσύνη τεχνικού συμβούλου των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας για ύπαρξη χημικών ουσιών και μάλιστα ξυλόλιο, το ερώτημα για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία επανέρχεται.

Ακόμα, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, το γραφείο του προφυλακισμένου επιθεωρητή δε σφραγίστηκε από τις ανακριτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη κιόλας μέρα του δυστυχήματος αλλάχτηκε η κλειδαριά.