Ν. Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το Brexit – Σύμμαχος η Βρετανία»

Δένδιας Εβρο Αγία Σοφία

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Εξωτερικών

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Εξωτερικών

Ότι το Brexit είναι μια ιστορική στιγμή που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, αλλά και την απαρχή μιας νέας, αλλά και το ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη και έτοιμη να συμβάλλει στη θεμελίωση μίας ισχυρής μελλοντικής σχέσης, τονίζει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκος Δένδιας.

Αφορμή, η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας Βρετανίας από την Ε.Ε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει τους Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τους υπηκόους του που διαμένουν στην Ελλάδα, «ότι θα προωθήσουμε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την καθημερινότητα και την προοπτική τους».

«Εδώ και λίγες ώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά για εμάς θα είναι πάντα μια χώρα εταίρος και σύμμαχος, με την οποία μας συνδέουν δεσμοί συμπόρευσης και κοινοί αγώνες για την παγκόσμια ελευθερία», σημειώνει αναλυτικά στην πρώτη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί στην Ελλάδα - Φονικός μήνας ο Νοέμβριος

Επισημαίνει σε δεύτερη ανάρτησή του πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, αλλά και την απαρχή μιας νέας και πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το Brexit και έτοιμη να συμβάλλει στη θεμελίωση μίας ισχυρής μελλοντικής σχέσης.

Τέλος, σε νέα ανάρτησή του διαβεβαιώνει τους Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τους υπηκόους του που διαμένουν την Ελλάδα, «ότι θα προωθήσουμε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την καθημερινότητα και την προοπτική τους».