Πατέρας 3 παιδιών ο 53χρονος καθηγητής που αυτοκτόνησε στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki ktirio prytanias apth ΑΠΘ κορονοϊό Θεσσαλονίκη

Θρήνος στο Αριστοτέλειο

Θρήνος στο Αριστοτέλειο

Συγκλονισμένη παραμένει η πανεπιστημιακή και η φοιτητική κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την αυτοκτονία του 53χρονου καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής μέσα στο γραφείο του.

Το τραγικό περιστατικό έγινε αντιληπτό από ανθρώπους του πανεπιστημίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν φοιτητές ενημέρωσαν τις πανεπιστημιακές αρχές ότι ο καθηγητής είχε αργήσει στο μάθημά του.

Ο 53χρονος σύμφωνα με το iefimerida.gr, ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ φαίνεται να έδωσε τέλος στη ζωή του με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δίπλα στη σορό του εντοπίστηκε ένα ιδιόχειρα σημείωμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόταν στους οικείους του.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι ο 53χρονος φαίνεται να είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ οι λόγοι που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Πληροφορίες ωστόσο από την πανεπιστημιακή κοινότητα αναφέρουν ότι ο καθηγητής δεν είχε δείξει ποτέ σημάδια για την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Σε «πράσινο» επίπεδο η μόλυνση στα λύματα

Οσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο οικογενειάρχη και σωστό επαγγελματία. Σημειώνεται ότι ο 53χρονος είχε εργαστεί και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και στον Ελληνικό Στρατό, όντας αξιωματικός κτηνίατρος.

Πρύτανης ΑΠΘ: Εξαιρετικός συνάδελφος, συγκεντρωμένος στο καθήκον
«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Ηταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ευαίσθητος και πάντα συγκεντρωμένος στο καθήκον. Τίμησε τη διαδρομή του τόσο στον Ελληνικό Στρατό, όσο και ως καθηγητής και μέλος του ΑΠΘ. Ηταν ένας αξιαγάπητος δάσκαλος που τα τελευταία χρόνια στις εσωτερικές κατατάξεις βρισκόταν πάντα στις πρώτες θέσεις από τους ίδιους τους φοιτητές», τόνισε σε δήλωσή του o πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Πηγή: vimapress.gr