Ξεκίνησε να λειτουργεί το ανανεωμένο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Ενα “διαμάντι” στο Αιγαίο

Ενα “διαμάντι” στο Αιγαίο

Την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» ανακοίνωσε η Fraport Greece. Από σήμερα το αεροδρόμιο λειτουργεί στις νέες εγκαταστάσεις έκτασης 7.185 μέτρων και υποδέχτηκε στις 08.10 τους πρώτους επιβάτες με πτήση από την Αθήνα.

Η επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέου μοντέρνου και φιλικού προς τον χρήστη αεροσταθμού συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., 30% αύξηση των σημείων check-in (σε σχέση με τον παλαιό αεροσταθμό) και εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών. Παράλληλα – όπως επισημαίνει η εταιρία – κατασκευάστηκε νέος πυροσβεστικός σταθμός ενώ έχει ανανεωθεί πλήρως και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών. Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν πλέον σύγχρονα εμπορικά καταστήματα καθώς και καταστήματα εστίασης που θα κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη.

Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού παρέχεται μεταφορά με λεωφορείο από και προς το παρκινγκ μακράς διάρκειας (το οποίο βρίσκεται κοντά στον παλαιό αεροσταθμό), ενώ παρέχεται και πάρκινγκ μικρής διάρκειας πλησίον του νέου αεροσταθμού.

Διαβάστε επίσης  Διεθνής έρευνα: Ποιο ελληνικό νησί έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

Πηγή: ethnos.gr