Κορονοϊός – Γώγος: “Αποκλιμάκωση στα μέσα Μαρτίου”

Θεσσαλονίκη επεισόδιο μαχαίρωμα

Τι τόνισε ο έμπειρος καθηγητής

Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος κάνει λόγο για αποκλιμάκωση μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Ο κ. Γώγος εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας για ακόμη μια έως δύο εβδομάδες.

«Θα υπάρχει μια μεγάλη πίεση λόγω της συσσώρευσης του αριθμού των κρουσμάτων και της επιβάρυνσης της υγείας τους όπως συμβαίνει μετά από 7-10 μέρες νόσου» είπε συγκεκριμένα τονίζοντας πως το απευχόμαστε αλλά είναι πιθανό να συμβεί.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος παραδέχεται ότι περίμεναν νωρίτερα την αποκλιμάκωση, εξήγησε, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με αυτές τις καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα κρούσματα θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, θα τηρούμε τα μέτρα, το R θα γυρίζει γύρω από το 1 και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με την σχέση των θετικών τεστ προς τα συνολικά να μην περνάει το 4, θα μπορέσουμε στις 15/3 να αποκλιμακώσουμε και να έχουμε μια καλύτερη οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα.

«Φαντάζομαι ότι με την σωστή τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά, εκεί που έχουμε τόσο κόσμο να κυκλοφορεί έξω, το να υπάρχει και με συγκεκριμένο αριθμό και με συγκεκριμένα μέτρα μέσα στα μαγαζιά, ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων νομίζω δεν θα προσθέσει τίποτα ιδιαίτερο» σχολίασε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Μπάιντεν: "Να αρθεί προσωρινά η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων"

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Γώγος δήλωσε πως εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και πέσουν τα κρούσματα θα μπορούμε να δούμε και μια έξυπνη διαχείριση του ανοίγματος του με πολλά τεστ, συχνή επιτήρηση των κρουσμάτων με έγκυρη διάγνωση θετικών ασθενών αλλά και με εμβολιασμό φοιτητών στα ΑΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *