Μαρία Καρυστιανού: Η απάντηση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – «Υπήρχαν μάρτυρες στη συνάντηση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρία Καρυστιανού

Πολλά τα ερωτήματα σχετικά με την έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ατέλειωτη μοιάζει η κόντρα ανάμεσα στην Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος στα Τέμπη, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στο Open, απάντησε στα όσα είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη στο φόρουμ των Δελφών, πως ποτέ δεν παρέπεμψε συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη για παρηγοριά στην Εκκλησία.




Όπως αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού στην συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες και ότι δεν ήταν μόνη της.

Δείτε επίσης: Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: «Καμία συγκάλυψη δεν υπάρχει από τη δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών»

Επίσης τόνισε πως «όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: «Δεν παρέπεμψα συγγενείς θυμάτων για παρηγοριά στην εκκλησία»

Νωρίτερα η κα. Αδειλίνη από το Φόρουμ των Δελφών είχε διαψεύσει τα όσα υποστηρίζουν η κυρία Μαρία Καρυστιανού και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών:

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Ερευνα της αντεισαγγελέως εφετών για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου δυστυχήματος

Η Εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκάλυψη, από τη στιγμή που η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή οποιαδήποτε στοιχεία τυχόν συναντήσει που έχουν σχέση με ευθύνες πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, έκανε λόγο για εκ πονηρού επικρίσεις κατά της δικαιοσύνης με στόχο να την εμπλέξουν σε ζητήματα πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η κα. Αδειλίνη σημείωσε ότι η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, και πως η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας όμως, ότι ο εφέτης ανακριτής Λάρισας δεν αφήνει κανένα σημαντικό ερώτημα ή αίτημα των συγγενών των θυμάτων αναπάντητο.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ο ανακριτής αναμένει την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει, προκειμένου να απαντηθεί τί μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, όπως και τα αποτελέσματα από ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία όπου έχει στείλει το βιντεοληπτικό υλικό.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ίδια σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους αλλά μαζί τους», ήταν η χαρακτηριστική της φράση.

Πηγή φωτό: Χρήστος Μπόνης/Αρχιεπισκοπή Αθηνών