Ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού: “Είναι πραγματικά ντροπή, θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα”

Μαρία Καρυστιανού Τέμπη

Εχασε την κόρη της στο πολύνεκρο δυστύχημα

Το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου το MEGA πρόβαλλε το ντοκιμαντέρ «Μαμά, έρχομαι» με παρουσιάστρια την Ανθή Βούλγαρη.

Στο ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη συγκλόνισαν με τις προσωπικές τους εμπειρίες, άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, αλλά και επιζήσαντες.

Δείτε επίσης: Δυστύχημα στα Τέμπη: Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας με τα 57 αθώα θύματα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η Μαρία Καρυστιανού, η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες όλων των θυμάτων, μίλησε στην Ανθή Βούλγαρη για την κόρη της και ξέσπασε για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Ταξίδευε με την κολλητή της, μαζί τα έκαναν όλα. Ήταν τρεις κολλητές και η μία είχε φύγει την προηγούμενη ημέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μία ημέρα ακόμα στην Αθήνα και να γυρίσουν. Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν, πήραν το επόμενο» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών.

Διαβάστε επίσης  Κασσελάκης: "Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη"

«Δεν μπορώ να καταλάβω, μου έδινε ο δικηγόρος μου να διαβάσω την 717 και τις αναβολές που γίνονταν. Ποιες ήταν οι αιτίες τον ρώτησα. Ποιος λόγος είναι πιο σημαντικός απέναντι στη ζωή; Η 717 έχει συνάφεια με το δυστύχημα. Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα. Δεν θα πω προσβολή για το νοητικό μου επίπεδο, γιατί αυτό είναι αστείο να το λες. Είναι πραγματικά ντροπή, γιατί αν δεν υπήρχε αυτό και είχαν ολοκληρωθεί τα συστήματα ασφάλειας, δεν με ενδιαφέρει εμένα η επάρκεια ενός υπαλλήλου. Κακώς ήταν εκεί, αλλά τι σημαίνει αυτό; Αν εκείνη την ώρα πάθαινε κάτι, μια ανακοπή και δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του; Δεν μπορείς το 2023, σε μια χώρα στην Ευρώπη που όλα είναι αυτοποιημένα, δεν αφήνουν περιθώριο για λάθος. Έλεγαν ότι φταίει ο σταθμάρχης που δεν πάτησε το κουμπί» ξέσπασε η Μαρία Καρυστιανού.