Μεσολόγγι: Οι αποκαλύψεις για το όπλο, τα φυσίγγια και το τετράδιο του Μπάμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι εξαφάνιση 31χρονου

Βαλλιστικός ερευνητής έδωσε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

Στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ερεύνησε την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με κατηγορούμενο τον 50χρονο κρεοπώλη.

Το θρίλερ ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης 4 Γενάρη. Ο Μπάμπης είχε βρεθεί στο Μεσολόγγι για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού εργαζόταν σε εταιρεία φωτοβολταϊκών στην Ιταλία. Εκείνη την νύχτα είχε ραντεβού με τον κρεοπώλη φίλο του για να πάνε για κυνήγι, όπως είχε πει ο ίδιος.




Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι τον μετέφερε μέχρι ενός σημείου και ότι εκεί τον άφησε. Είπε ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Μεσολόγγι, αλλά κάμερες ασφαλείας τον διέψευσαν.

Το πτώμα του Μπάμπη βρέθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουάριου σε βαλτώδη περιοχή μετά από έρευνα της εθελοντικής ομάδας Annubis που έχουν στην διάθεσή τους ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Το όπλο του Μπάμπη που έλειπε

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αγνοούμενου και στο δωμάτιό του. Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγια του είναι εδώ. Η μητέρα μου υποστηρίζει ότι λείπουν κάποια εννιάβολα. Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…», είχε πει στο «Τούνελ» αναστατωμένη.

Διαβάστε επίσης  Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για το νεκρό στρατιώτη στη Ρω - "Τον Μανώλη τον αυτοκτόνησαν" (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικά αποδείχτηκαν τα όσα ανέφερε στο «Τούνελ» η μητέρα του άτυχου νέου. Μίλησε για το τετράδιο και τις σημειώσεις που κρατούσε για τα δάνεια που έδινε.

Προφητική αποδείχτηκαν στα όσα είπε: «Πηγαίνω στα χωράφια και νομίζω πως θα δω το παιδί μου να μου λέει εδώ είμαι».

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τον βαλλιστικό ερευνητή, Γιώργο Ραυτογιάννη, για να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Όπως ανέφερε, είναι λογικό το ότι δεν ερεύνησαν τον κατηγορούμενο για ίχνη πυρίτιδας, οι αστυνομικοί, μιας και δεν παραμένουν, λόγω και της παρόδου του χρόνου, αλλά και του πλυσίματος, που επικαλέστηκαν.




«Αυτό που θα έπρεπε να εξεταστεί είναι η βολή που έγινε σε σχέση με το κυνηγετικό όπλο. Εκτιμώ ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό του θύματος γιατί τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του είναι ίδιου τύπου με τον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο», τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το σημείο που βρέθηκε το θύμα, γιατί κοντά εντοπίστηκε και ένας πλαστικός συγκεντρωτήρας που σημαίνει ότι εκεί έγινε ο πυροβολισμός.

Σε ερώτηση, στα πόσα μέτρα κάποιος θα μπορούσε να ακούσει τον πυροβολισμό, απάντησε: «Λόγω της μορφολογίας του εδάφους θεωρώ ότι ο ήχος από τον πυροβολισμό που ήταν 150 ντεσιμπέλ μπορεί να ακούστηκε σε απόσταση έως και 400 μέτρα».

Πηγή: megatv.com