Σταυρούλα Γκουγκουλιά: «Φορούσε μαύρα ρούχα, μπήκε στην θάλασσα και δεν ξαναβγήκε», αποκαλύπτει μάρτυρας

Κυψέλη εξαφάνιση Σταυρούλα

Η γυναίκα βρισκόταν στα αζήτητα για έξι μήνες

Εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ της Σταυρούλας Γκουγκουλιά κατά την διάρκεια της ζωντανής έρευνας της εκπομπής Φως στο Τούνελ, το βράδυ της Παρασκευής.

Μάρτυρας από την πολυκατοικία που έμενε στην Κυψέλη, ανέφερε ότι η ίδια είχε πει πως θα πήγαινε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα γύρω στις 20 Αυγούστου να μείνει για μερικές μέρες.

Την νύχτα εκείνης της Κυριακής λουόμενος στην παραλία Εδέμ κατέθεσε ότι την είδε να αφήνει την τσάντα με τα πράγματά της στην αμμουδιά, να μπαίνει στην θάλασσα και να χάνεται.

Τέσσερις μέρες αργότερα το πτώμα της εκβράστηκε κοντά στην βραχονησίδα Πλατειά στον Πόρο.

Οδηγήθηκε στο Νεκροτομείο Πειραιά και ξεκίνησε ένα απίστευτο θρίλερ αφού παρέμεινε στα ψυγεία, στα αζήτητα, επί έξι μήνες. Ο θάνατος της απροσδιόριστος λόγω της σήψης από την παραμονή της στο νερό. Το δείγμα για DNA που λήφθηκε από τον βιολογικό της πατέρα, έδωσε τελικά διέξοδο και έλυσε το γρίφο.

Η εκπομπή γνωρίζοντας για την άγνωστη σορό που εντοπίστηκε στον Πόρο, πίεζε από την αρχή προς όλες τις κατευθύνσεις. Στα αλλεπάλληλα ερωτήματα οι υπεύθυνοι του νεκροτομείου όχι μόνο δεν έδωσαν ποτέ ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά υποστήριζαν πως η σορός δεν σχετίζεται με την αγνοούμενη . Την αναγνώρισή της δυσκόλεψε και το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρα δήλωση εξαφάνισης. Αυτή έγινε τέσσερις μήνες μετά.

Από την έρευνα φάνηκε ότι η παραλία Εδέμ και η περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, πιθανότατα να έδιναν περισσότερα στοιχεία για το τι προηγήθηκε του πνιγμού της.

Η Αγγελική Νικολούλη απηύθυνε έκκληση σε μάρτυρες που τυχόν την είχαν δει εκείνη την Κυριακή 20 Αυγούστου ή και νωρίτερα, να επικοινωνήσουν με την εκπομπή.

Οδηγός ταξί που την γνώριζε από την Κυψέλη και την εξυπηρετούσε, ανέφερε ότι το Σάββατο 19 Αυγούστου την μετέφερε στο Παλαιό Φάληρο και την άφησε κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πριν από αυτή την διαδρομή είχε σταματήσει στην πλατεία της Κυψέλης για να κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ.

Η μαρτυρία αυτή άνοιξε νέο δρόμο στις έρευνες που γίνονται από το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής. Η άρση απορρήτου του κινητού της τηλέφωνου αλλά και του τραπεζικού της λογαριασμού που ζήτησε η βιολογική της οικογένεια, πιστεύεται ότι θα δώσει τις απαντήσεις που ψάχνουν.

Συντετριμμένος ο πατέρας της – «Κανείς να μην το περάσει»

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια του πατέρα της που επικοινώνησε με το Τούνελ σοκαρισμένος από τις εξελίξεις. Περίμενε να βρει την κόρη του στην ζωή για να της δώσει την αγάπη που στερήθηκε από μικρή αφού υιοθετήθηκε από τον πατριό της.

«Είναι πολύ σκληρό ένας πατέρας να χάνει δύο φορές το παιδί του. Κανένας γονιός να μην περάσει όσα περνάω εγώ. Όλες οι ελπίδες μας χάθηκαν το πρωί της Παρασκευής όταν μάθαμε ότι ταυτοποιήθηκε το DNA που έδωσα».

Ο θετός της πατέρας με μήνυμα του στην εκπομπή, αφού ευχαρίστησε για την έρευνα και το αποτέλεσμα της ανέφερε πως ο ίδιος, η κόρη του και η θεία της Σταυρούλας αδερφή της μητέρας της, είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και στην Αστυνομία.

Ο ετεροθαλής αδερφός της και ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας που ήταν στο στούντιο, ανέφεραν πως θα ζητήσουν τον διορισμό πραγματογνώμονα για μια δεύτερη νεκροτομή αφού δεν έχουν πειστεί από τα ευρήματα της πρώτης. Δεν πείστηκαν ούτε από την μαρτυρία του λουόμενου στην παραλία Εδέμ που κατέθεσε πως την είδε να μπαίνει μετά τις 9μιση στην θάλασσα και δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν βγήκε στο διάστημα που ο ίδιος παρέμεινε στην παραλία.

Στο λιμενικό φαίνεται να κατέθεσε πως έφυγε μετά από τρεις ώρες από το σημείο, ενώ στην εκπομπή μίλησε για σαράντα λεπτά.

«Την είδα να μπαίνει νύχτα στη θάλασσα…»

«Ήταν κοντά στις εννιάμιση με δέκα. Εγώ καθόμουν στην παραλία, ήταν πέντε μέτρα μακριά. Φορούσε μαύρα ρούχα και την είδα που μπήκε στην θάλασσα. Μετά από περίπου 40 λεπτά έφυγα εγώ και δεν είδα να βγαίνει. Δεν φαινόταν όμως ότι ήταν προβληματισμένη και ήθελε να αυτοκτονήσει».

Διαβάστε επίσης  Φως στο Τούνελ: Πυκνώνει το μυστήριο με τον αγνοούμενο ρεμπέτη στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την επόμενη μέρα το πρωί που πήγε πάλι σε εκείνο το σημείο παρατήρησε την τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει η γυναίκα από το προηγούμενο βράδυ.

«Τότε ενημέρωσα κάποιες άλλες γυναίκες που ήταν εκεί και εκείνες μίλησαν με την ναυαγοσώστρια. Μετά ήρθε το λιμεναρχείο έψαξε την τσάντα αλλά δεν βρήκε κανένα προσωπικό στοιχείο. Εγώ τους είπα τι είχα δει και μετά από μέρες η ναυαγοσώστρια μου είπε ότι την βρήκαν νεκρή αλλά δεν αναγνωρίζεται»

«Την παρέσυραν τα ρεύματα στον Πόρο»

Το «Τούνελ» μίλησε με τους υπεύθυνους ναυαγοσώστες που είναι επικεφαλείς στην παραλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπου θεάθηκε σύμφωνα με τον μάρτυρα η Σταυρούλα Γκουγκουλιά να βουτάει το μοιραίο εκείνο βράδυ.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε λουόμενος ενημέρωσε την ναυαγοσώστρια της πρωινής βάρδιας ότι υπήρχαν κάποια αντικείμενα και δεν είχε δει τον ιδιοκτήτη τους όση ώρα ήταν εκεί. Η ίδια έλεγξε την τσάντα, βάση πρωτοκόλλου. Μέσα βρήκε μια μαύρη μπλούζα, μια μαύρη φόρμα, δύο φουλάρια, ένα λίπστικ, ένα κουτί με χαπάκια και ένα ζευγάρι παπούτσια.» , είπε η Μάνια Μπικοφ ιδιοκτήτρια της σχολής ναυαγοσωστικής Lifeguard.

Τότε κλήθηκε το λιμεναρχείο και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

«Ήρθαν βατραχάνθρωποι άμεσα, ελικόπτερο και εμείς επί τρεις ημέρες ερευνούσαμε με το δικό μας σκάφος. Ήρθαν τα παιδιά που δουλεύουν ως παρκαδόροι και μας ενημέρωσαν ότι ένας φίλος τους είδε μια κυρία να μπαίνει στο νερό και τους έκανε εντύπωση γιατί υπήρχε κακοκαιρία τότε.»

Ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης της ίδιας ομάδας Σπύρος Μητριτσάκης, αναφέρει ότι μόλις άκουσαν για την σορό που βρέθηκε στον Πόρο, σκέφτηκαν ότι οι δυο υποθέσεις σχετίζονται.

«Είδα δίπλα στην τσάντα της και μπουκάλια με νερό»

Με την εκπομπή επικοινώνησε η ναυαγοσώστρια Γεωργία Τσουγγάνη που είχε βάρδια εκείνο το πρωινό που εντοπίστηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Σταυρούλας.

Ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κι άλλοι λουόμενοι την προηγούμενη νύχτα στο σημείο αλλά δεν έμαθε αν κάποιος άλλος την είχε δει.

Πρόσεξε ότι δίπλα στην τσάντα της υπήρχαν τρία μπουκάλια νερό, τα δύο από αυτά ανοιχτά, αλλά δεν γνώριζε αν οι λιμενικοί τα συνέλλεξαν για να τα στείλουν μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα στα εγκληματολογικά εργαστήρια μήπως εντοπιστεί ξένο DNA.

«Το περίμενα ότι είχε γίνει το κακό…»

Η συγκάτοικος της άτυχης Σταυρούλας Γκουγκουλιά μίλησε με την Αγγελική Νικολούλη λίγο μετά την είδηση ότι βρέθηκε νεκρή.

«Δεν πήγαινε σε αυτή την παραλία η Σταυρούλα. Μόνο μια φορά είχαμε πάει μαζί παλιά όταν μέναμε στην Ηλιούπολη.»

Εμφανίστηκε φανερά μπερδεμένη με τις εξελίξεις.

«Λένε ότι χάθηκε Κυριακή αλλά εγώ νομίζω ότι ήταν Τρίτη ή Τετάρτη. Δεν θυμάμαι αν ήταν τα μαγαζιά ανοιχτά. Είναι όλα μπερδεμένα και ακόμα Αγγελική δεν το χω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι πιστεύει ότι έχει συμβεί, δήλωσε:

«Κουράστηκε Αγγελική. Δεν της πήγαν κάποια πράγματα όπως ήθελε. Είχε και κατάθλιψη. Το περίμενα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Είμαι θυμωμένη. Εγώ τώρα πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή. Η Σταυρούλα ήταν οικογένεια…»

«Δεν είναι πολλές οι συμπτώσεις;»

Μετά τις αρνητικές εξελίξεις στο θρίλερ της Σταυρούλας Γκουγκουλιά, συγγενικό πρόσωπο της νηπιαγωγού και φίλης της, μίλησε στην εκπομπή. Είναι η κοπέλα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει όπως λένε οι Αρχές, πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε περίπου ένα χρόνο πριν εξαφανιστεί η Σταυρούλα στην ίδια περιοχή στην Κυψέλη.

«Ο μόνος λόγος που μιλάμε αυτή τη στιγμή είναι γιατί από την αρχή χειριστήκατε και τη δική μας υπόθεση αλλά και της Σταυρούλας με απόλυτη διακριτικότητα. Η οικογένειά επιμένει πως η πτώση της, δεν ήταν απόπειρα αυτοκτονίας. Πιστεύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και έχει ζητήσει από τις Αρχές να το ερευνήσουν. Δε νομίζετε πως είναι πολλές οι συμπτώσεις; Μιλάμε για δυο φίλες που η μια πέφτει από μπαλκόνι και η άλλη βρίσκεται νεκρή λίγο καιρό μετά. Δεν νομίζετε ότι είναι παράξενο όλο αυτό; Εμείς αν περιμέναμε από κάποιον να μάθουμε την αλήθεια για το τι συνέβη στο δικό μας κορίτσι, αυτή ήταν η Σταυρούλα. Με αυτές τις εξελίξεις λυπάμαι που το λέω, αλλά χάνονται οι ελπίδες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: anikolouli.gr