Μωυσής Ελισάφ: Σήμερα (19/2) η κηδεία του δημάρχου Ιωαννίνων

Μωυσής Ελισάφ δήμαρχος Ιωαννίνων πέθανε θάνατος

Η επιθυμία της οικογένειας

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί, σήμερα 19 Φεβρουαρίου, στα Ιωάννινα για να παραστεί στην κηδεία.

Η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει την Κυριακή στις 13:00 στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων. Στον ίδιο χώρο η οικογένειά του θα δεχθεί συλλυπητήρια. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Ήταν παθολόγος και πανεπιστημιακός ρωμανιώτικης καταγωγής και διατελούσε Δήμαρχος Ιωαννιτών από το 2019. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Επίσης, ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης  Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη η κηδεία του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα – Νέα Εποχή». Στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 23,82% και στον δεύτερο επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου και προκατόχου του, Θωμά Μπέγκα, με 50,33%. Ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εκλέχθηκε στην Ελλάδα.