Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων για τους χειρισμούς δικαστών και εισαγγελέων

Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου Ρούλα

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους χειρισμούς δικαστών και εισαγγελέων στην υπόθεσή της.

Η ανακοίνωση γίνεται από πλευράς του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, μία ημέρα μετά από την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης της ανακρίτριας που είχε καταθέσει η πλευρά της κατηγορούμενης.

«Εκτός από τις μηνύσεις και αγωγές για αποζημίωσή της με 1.000.000 ευρώ κατά των Καρακούκη – Καλόγρηα – Λέων – Σπηλιοπούλου, η κα Σ.Π. με πρωτοβουλία του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση.

Η προσφυγή θα είναι «κατά του ελληνικού κράτους, του υπουργείου Δικαιοσύνης, των εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και των δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου».

Ο κ. Κούγιας καταγγέλλει, για τους τελευταίους, πως αγνοώντας, μεταξύ άλλων «νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις, νεκροψίες» «άσκησαν παράνομη ποινική δίωξη στη δυστυχή και ανυπεράσπιστη στην κυριολεξία κα κατηγορουμένη και ακολούθως (…) αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση και την έκλεισαν παρανόμως στις φυλακές, χωρίς να συντρέχει ουδεμία από τις προϋποθέσεις της προσωρινής κρατήσεως».

Διαβάστε επίσης  Δίκη Πισπιρίγκου: "Η κατηγορούμενη ήταν ψυχρή απέναντι στο παιδί", κατέθεσαν δύο νοσηλεύτριες

«Η κα κατηγορούμενη εκτός της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει και στην ελληνική Δικαιοσύνη με αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όλους όσους εισαγγελείς και δικαστές την κατέστρεψαν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi