Σοκ στην Κύπρο: Νονός κακοποιούσε σεξουαλικά την βαφτιστικιά του

βιασμός στη Ρόδο Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου

Νέα συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου σημειώθηκε στην Κύπρο.

Ένοχος σε επτά κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας άντρας, ο οποίος σε πέντε περιπτώσεις «συμμετείχε σε σεξουαλική πράξη» με κορίτσι 11χρονών κατά τον επίδικο χρόνο (2019-2020).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο άντρας ήταν νονός της 11χρονης και περνούσε χρόνο μαζί της, περιμένοντας τα δύο του παιδιά να τελειώσουν από το φροντιστήριο αγγλικών, το οποίο λειτουργούσε η μητέρα της 11χρονης σε ξεχωριστό οικοδόμημα στο πίσω μέρος της αυλής της οικογενειακής οικίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι «πρώτος έκανε μάθημα ο μικρότερος γιος οπόταν ο μεγαλύτερος παρέμενε με την 11χρονη και τον πατέρα του στην κυρίως οικία ενώ ακολουθούσε το μάθημα του μεγαλύτερου αδερφού, με τον μικρότερο να επιστρέφει στην οικία.

Κατά την μία μέρα μαθημάτων, ο καταδικασθείς μετέφερε τον ένα του γιο σε προπόνηση και συνήθως είχε μαζί του και τους δύο μικρότερους του γιους. Κατά αυτόν τον χρόνο παρέμενε με την 11χρονη και τον ένα γιο του που δεν έκανε μάθημα στο σπίτι. Υπήρχαν φορές που έμεναν και άλλα από τα παιδιά στο σπίτι.

Στο χρόνο αυτό, ο άντρας απασχολούσε την 11χρονη και τον ένα του γιο, είτε με παιχνίδια είτε με παρακολούθηση τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης  Κύπρος: Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο από νηπιαγωγείο επειδή «προκαλεί»

Από τον Σεπτέμβριο του έτους 2019, η 11χρονη άρχισε να αντιλαμβάνεται παράξενες ενέργειες από πλευράς του νονού της με διάφορες αναφορές του και παρακλήσεις του για να καθίσει πάνω του, ως λεπτομερώς περιγράφονται από την ίδια στη μαρτυρία της.

Κατά το χρόνο αυτό, σε μία περίπτωση ο κατηγορούμενος, υπό τις περιστάσεις που αναφέρονται στη μαρτυρία της 11χρονης, ζήτησε από αυτήν να βγάλει τα ρούχα της και αυτή, αρχικά έπραξε τούτο, όμως […] άλλαξε γνώμη και έφυγε. Με την πάροδο του χρόνου, ο άντρας με την πρόφαση παιχνιδιών γαργαλητού, κάθισε την 11χρονη στα πόδια του και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο από τις οποίες εντός της περιόδου Σεπτεμβρίου 2019 – Δεκεμβρίου 2019 και τρεις εντός της περιόδου Δεκεμβρίου 2019 – Μαρτίου 2020.

Τέτοια περιστατικά έτυχε να συμβούν στην παρουσία του γιου του άντρα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από αυτόν λόγω ενασχόλησης του με τηλεπαιχνίδι ή θέαση στην τηλεόραση.

Υπό τις συνθήκες που αναφέρονται στη μαρτυρία της 11χρονης και εξ αφορμής ενός βιβλίου που της έδωσε η μητέρα της σε σχέση με την εφηβεία και την προστασία του σώματος, επιβεβαίωσε το μεμπτό των ενεργειών του κατηγορουμένου εις βάρος της και αποκάλυψε αυτές στην μητέρα της, αρχικά μέσω ενός σημειώματος που ετοίμασε και ακολούθως με παράθεση λεπτομερειών.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έκθεση των ελαφρυντικών του κατηγορούμενου και επιβολή ποινής την 1/8/2022.

Πηγή:sigmalive.com